Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy dziecko zaczyna mowic pierwsze slowa?

Polecane posty

Gość gość

Bo juz nie moge sie doczekac jak powie mama. Ma 8msc. Chlopak

Gość gość
Moj miał jakoś 6-7 miesięcy jak powiedział mama za jakiś czas baba,dzieci różnie zaczynają mówić więc może niebawem i ty usłyszysz coś od swojego dziecka,mów do niego dużo to pomaga

Gość gość
Jak przeczytałam pytanie, to pierwsze co sobie pomyślałam, to ile trzeba będzie czekać na odpowiedź mamy genialnego dziecka. No i długo nie trzeba było czekać, bo zaraz pierwsza odpowiedź i jest genialne dziecko. 6 miesięcy i mówi. Zapomniała dodać że na pierwsze urodziny mówiło pełnymi zdaniami, i razem z gośćmi śpiewało sobie sto lat.

Gość gość
Zaraz się tu zlecą popiertolone mamuski i będą pisać o swoich niezwykłych bachorach

Gość gość
nieświadome mama: 3,5 mca, świadome mama: 10 mcy

Gość gość
Ja tez nie moge sie doczekac. Moj synek ma 6 i pol miesiaca narazie tylko gaworzy po swojemu. I tez nie moge sie doczekac kiedy sam usiadzie. Narazie dopiero nauczyl sie troszke podnosic glowke z pozycji lezacej

Gość gość
mój brajanek pierwsze słowo powiedział jak miał 3 miesiące, a jak skończył 4 miesiące to już mówił pełnymi zdaniami, taki mój brajanek jest :)

Gość gość
ma-ma,ba-ba w wieku kilku miesięcy to nic innego,jak ciąg sylab ,a nie celowe działanie.a mamuśki się jarają,że ,jak ma pół roczku to zaczął mówić :D

Gość gość
Do gość 17:29 dzieci różnie zaczynają mówić pierwsze slowa,jedne wcześniej drudzy pozniej,i to nie jest chwalenie się tylko każdy mówi jak było u jego dziecka,a co do tego że moje dziecko w wieku 7 miesięcy powiedziało mama czy baba naradzie nieświadomie to prawda a że na swoje pierwsze urodzinki śpiewalo to cie rozczaruje bo jeszcze nie ma roczku:)

Gość gość
moj syn ma 10 mcy i dzis uslyszalam "be" haha bo probuje kosz na smieci otworzyc, wiec czesto mówie do niego "nie wolno, to jest be" :D potrafi tez powiedziec "si" bo rurki z kaloryfera gorace wiec tez gadam jak najeta, zeby uwazal :) jak prosze powiedz mama to widze usmiech od ucha do ucha :Dale zadnego dzwieku z siebie nie wydusi ;) moja starsza corka miala okolo 9 mcy gdy uslyszalam pierwsze mmmm, a potem mama :) za to syn zaczal raczkowac gdy mial 7mc, smiga przy meblach jak helikopter, zaczyna sie puszczac i kilka chwil stoi bez podpory meblowej:) a córka zaczeła raczkowac po ukonczeniu 9mc, a chodzila po 14mc zycia, tak wiec jeden dom, Ci sami rodzice, ale dzieci rozne:) cierpliwosci...jak zacznie gadac to bedziesz jeszcze chciala troche ciszy ;)

Gość gość
Świadome słowa pierwszy syn zaczął mówić mając ok 11 miesięcy, zaczął mówić bardzo szybko. Mając 16 miesięcy już mogliśmy się dogadać. Teraz drugi syn ma skończone 13 miesięcy i może gdzieś od tygodnia mówi świadome mama i baba, Tata mu się zdarza, ale bardzo rzadko.