Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

90% ludzi nie wie co to znaczy mieć prawdziwą depresje, ta choroba zabija

Polecane posty

Gość gość
leki mnie od samego początku odrażały, ale oczywiście z desperacji wszystkiego sie próbuje, razem spróbowałem przez okres 10lat 3-4 leki, każdy lek maksymalnie dawałem rade brać tydzień czasu, rekord to chyba 2 tygodnie, dłużej nie mogłem, robiło mi sie słabo, czułem jakby jakaś trucizna mnie zalewała

Gość gość
18;45No a ja choruje na depresje i stany lekowe 13lat, w szpitalu Neuropsychiatrycznym bylam nawet dwa razy, raz w dziekance 3miesiace na oddziale zamknietym. Wiem ze nigdy z tej ciezkiej choroby niewyjde, bo nie mam nikogo kto by mnie wspieral i kochal miloscia bezgraniczna.Musze liczyc sama na siebie, w tej chwili jestem na rencie i kolko sie zamyka.

Gość gość
ja jeszcze nawet sexu nie mialem i wychodzenie na myslacego o sexie, a małolatki sie zabawiają, to jest straszne

Gość gość
Kurcze, to straszne az tak sie meczyc z ta choroba :O Wiele ludzi mysli, ze depresja to widzimisię, a nawet badania odkrywaja zwiazek miedzy jakimiś zmianami w mozgu, a depresja. czyli jest to spowodowane fizjologicznie, tak samo jak wada serca, albo wada nerek czy czegokolwiek. Tylko depresja jest chyba jeszcze gorsza bo mamy na tyle ciemne spoleczesntwo, ze wiaze sie ona z niezrozumieniem. Ja potrafie sie usmiechac, ale mam takie dni,z e na serio mysle o samobojstwie, albo tez czasem uzywam autoagresji np. bije sie pieściami po nogach (nie chce sie ciac bo bylyby slady) jak sie bardzo zdenerwuje... oczywiscie to jak nikt nie widzi i jestem sama np. w pokoju w domu. czasem mam lepsze dni czasem gorsze, ostatnio duzo jest tych gorszych niestety bo mam wlasnie problemy osobiste i ogolnie duzo problemow i troche mnie to przytloczylo Czasem nic mi sie nie chce, nawet najprostszych czynnosci i nie wynika to tyle z lenistwa co z takiego braku sily psychicznej. czasem sie przemoge do tych rzeczy, a czasem nie moge. Psychiatra zdiagnozował u mnie tak jak pisałam wyzej depresje lekową, jeden mi przepisał pramolam, drugi trittico. Pramolanu wzielam raptem kilka tabletek bo czulam sie po nim totalnie dziwnie, tak jakby mi wszystko zwisało, ale jednoczesnie dziwna nostalgie. I nie bylo to przyjemne uczucie. Wiem, ze na poczatku można sie zle czuc po tych lekach i to normalne, ale odstawilam ten lek bo nie chcialam jednak brac dlugotrwale jakichs prochów. Trittico wcale nie brałam. jedyny lek jaki bralam to wlasnie Afobam, ale to podbieralam go mamie. Bralam sporadycznie bo tak tez mozna go zazywac. Ale bylam po nim taka zmulona i do tego wygladalam jakbym nie przespala nocy, a wyglad jest dla mnie jednak wzany, ze staram sie go brac bardzo rzadko, jak jest naprawde bardzo zle. ostatnio miałam taki czas, ze niemal codziennie wypijałam około 1 piwo, albo lampke wina. Bo bez tego wpadalam w duzy stres. nie upijalam sie, ale jednak pilam codziennie. Od tygodnia odstawilam calkiem wszelkie piwo i wino i jakos w tym trwam. Aczkolwiek czesto czuje niepokoj lub smutek. Jade na tabletkach ziolowych bo one wydaja mi sie bezpieczne. Lykam je po kilka naraz bo to jakas tam melisa , chmiel itd. Troche pomagaja... Chcialabym byc szczesliwa tak jak kiedys bylam, ale wszystko sie jakos pogmatwolo w moim zyciu

Gość gość
przeważnie depresja powoduje zmiany fizyczne i psychiczne, nie odwrotnie.

Gość gość
Trolle VOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOn