Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogłam zajść w ciąże ?

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie ponieważ od tygodnia umieram z nerwow . 2 tyg temu miałam swój pierwszy raz z chłopakiem zabezpieczyliśmy sie prezerwatywa ( nie pękła bo sprawdziliśmy po stosunku ) oraz był stosunek przerwany , chłopak nie doszedł we mnie a jakaś minute po wyjęciu penisa ..... problem w tym ze to było dzien po okresie czyli jak mniemam dni niepłodne Ale minęły dwa tygodnie ( nie chodzislsm na siłownie przez dwa tygodnie ) poszłam wczoraj a gdy przyszłam do domu zobaczyłam na wkładce lekko brązowa plamę i lekko różowe taki pudrowy róż zabarwienie jakby sie cos odprawiło Na drugi dzien to samo i również po bieganiu godzinnym ..... Martwię sie czy moge byc w ciąży ? Bardzo zależy mi na odpowiedzi bo odchodzę od zmysłów

Gość gość
spokojnie, w zasadzie ciąża w takiej sytuacji jest niemożliwa..

Gość gość
z opisu wynika ,że Jesteś w środku cyklu, a to plamienie to plamienie owulacyjne, czyli teraz mogłabyś zajść w ciązę, więc bądź spokojna :)

Gość gość
Jaki środek cyklu? Skoro 2 tyg. temu autorka była dzień po okresie to jakim cudem po 2 tyg miała by być owulacja? Autorko który to był dzień cyklu i jak długie masz cykle?

Gość gość
Wiesz co mam nieregularne od pół roku Brałam przez 2 miesiące tabletki na obniżenie progresteronu i dwa razy przy 19 dniu cyklu takie tabletki na wywołanie i zawsze miałam 4/5 dni po planowanym okresie A uprawiałam sex w dzien ostatniego dnia okresu i na drugi dzien Obie gumki sprawdził chłopak ( nalał wody ) i było okey nic nie pękło i tak jak mowie nie było wytrysku . Tylko ja nigdy nie miałam takiego plamienia wlasnie

Gość gość
/ależ ty chaotycznie piszesz! Autorko napisz konkretnie który to był dzień cyklu bo nikt nie wie jak długi jest twój okres. Więc pisanie że to był ost. dzień okresu i dzień po nic nie mówi nam. A co do nieregularnych cykli to napisz od ilu do ilu dni trwają twoje cykle! Co do plamień to może z powodu progesteronu?

Gość gość
7 dzien cyklu I mam co 29-32 dni

Gość gość
No to masz regularne cykle! 7 dzień cyklu to jest przed owulacją. Ale skoro się zabezpieczaliście to jaka ciąza?

Gość gość
takie plamienia sie zdarzaja a ciaza jest raczej wykluczona skoro skonczyl poza a prezerwatywa byla cala, nie schizuj

Gość gość
No myśląc logicznie niemożliwa bo i nic nie pękło i nie było wytrysku ani nic ale martwi mnie to plamienie po wysiłku fizycznym które widzę bo zawsze mam rano ( przez dwa dni ) a potem przez cały dzien nie ma i przeczytałam ze to jest krew implantacyjna czyli zagnieżdżenie zarodka i dlatego sie obawiam o ciąże

Gość gość
to nie ciaza, chyba ze wiatropylna jestes

Gość gość
Weź nawet nie wiesz jak sie stresuje a okres mam mieć za 2 tygodnie dopiero

Gość gość
Nie każdy ma plamienie w ciąży. Ja w dwóch nie miałam, za to miałam plamienia przy sprawach hormonalnych

Gość gość
Czyli myślisz ze ja moge mieć przez odłożenie tabletek na spadek progresteronu ? Tylko poprostu to ze współżyłam pierwszy raz dwa tyg temu to może byc czysty przypadek ?

Gość gość
Tak myślę. Miałam to samo, w ciąży nie. Miałam kilka razy takie plemienia, a po nich długo miesiączka nie nadchodzila.

Gość gość
Ale nadeszła ?