Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na pół etatu,a emerytura

Polecane posty

Gość gość

Myśleliście o świadczeniu emerytalnym kiedy pracodawcy oszczędzają kosztem pracownika np emerytury

Gość gość
Oczywiście, sama odkładam.

Gość gość
Często tak bywa,zatrudniają na 1/2 lub 3/4 etatu a potem emerytura niska tym bardziej źe w Pl jesto 60% tego co zarobiliśmy. Doliczając do tego źe u nas najniźsza krajowa wysoka to nie jest. W innych krajach jest wieksza kwota procentowa. Ludzie nie zgadzajcie sie na rejestracje na 1/2 lub3/4 etatu. Np idąc na l4 teź mizerie dostaje sie. Czesto pracuje się w pełnym wymiaźe + nadgodziny,a rejestrują j/w

Gość Jula8980808880
Ja na starosc nie liczę na sama emeryturę bo w naszym pieknym kraju ciezko zeby byla ona wysoka, pomysle o jakimś swoim źródle dochodu, biznesie czy wynajmie zeby nie biedowac od 1 do 1

Gość Jula8980808880
Bo nawet jak bedziecie ciezko harować całe życie to i tak wysokiej emerytury nie dostaniecie i bedziecie kiedys oszczedzac tak jak te wszystkie babcie i dziadki teraz, na wszystkim. Takze nie warto patrzec tylko na to jaka emeryture sie dostanie od panstwa tylko samemu zadbac o to zeby miec kase na starosc, niestety...

Gość gość
a jak ma sie umowe zlecenie na dwiescie zloltych? to dopiero bedzie emerytura...

Gość gość
Z tego co wiem umowa zlecenie niestety nie wlicza się do emerytury

Gość gość
Ja mam umowe o prace na 1/8 etatu :D

Gość gość
1/8 etatu to cóź to za praca?

Gość gość
gość dziś Marketing :)

Gość gość
To raczej ten marketing to dodatkowa do stałej pracy. 1/8 etatu to jakieś 5 godz tygodniowo

Gość gość
Jula jak to określiła dziadki oszczędzają... Jak emeryci mają te 1600 to jest dobra emerytura. Za prlu nie było rejestracji na 1/2 czy 3/4, a praca w pełnym wymiaźe. Teraz tak jest źe pracodawcy tak robią naginając często prawa pracownika