Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy można wysłać dziecko do żłobka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, kiedy można wysłać dziecko do żłobka ? Jaki jest "prog minimalny " ? Kiedy zapisać i ile się czeka na decyzje?

Gość gość
Pomożecie?

Gość gość
w żłobkach państwowych ukończone 20 tyg. życia

Gość gość
O zgrozo! Naprawdę oddajecie 5- cio miesięczne dzieci do żłobka?? Szkoda mi tych maluszków. Ledwo pojawiły się na świecie, a już odstawione...

Gość gość
Mi też szkoda, ale czasami nie ma innego wyjścia... Sama bym nie chciała takiego malca do żłobka wywalać, ale nie wiadomo, co skłania autorkę do takiej decyzji.

Gość gość
Ja wysyłałam do prywatnego w wieku 10 mies.- dziecko nawet dobrze zniosło Nie wiem jakie są regulacje w państwowych ale teoretycznie w prywatnych przyjmą od 6msc. Tylko pytanie czy to ma sens? Takie zdiecko b. słabo się integruje z innymi dziecmi (dopiero zaczyna ok 1,5 roku- 2 lata najszybciej) No chyba że jesteś w sytuacji kiedy MUSISZ dać do żłobka

Gość gość
Zależy od miasta. U nas zapisujesz, jak masz pesel. Mój syn sie nie załapał, poszedł do przedszkola.

Gość gość
Zadzwon do Zlobka, ktory Cie interesuje idopytaj, ja zapisalam w wieku 14 msc do prywatnego zlobka i zalowalam, ze nie moge zostac jeszcze chociaz pol roku w domu. Corke adaptowalam malymi krokami wiec sporo czasu spedzilam na sali i musze przyznac ze 1.5 roczne dziewczynki juz swietnie czuly sie w zlobku i nie potrzebowaly tak dlugiej adaptacji jak my. Moja mala tez dobrze to zniosla, myslalam ze bedzie gorzej, mnie kosztowalo to wiecej stresu niz dziecko. Ciocie w zlobku sa bardzo zaangazowane w opieke, nosza, przytulaja, zabawiaja. U mnie jest mala grupa, duzo opiekunek. Gdy rano corka plalaka gdy ja zostawialam to po 15 min dostalam zdjecie ze juz bawi sie ladnie z innymi dziecmi. Opieka w zlobkach jest teraz zupelnie inna niz jeszcze kilkanascie lat temu.