Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz niechętnie wypisuje receptę na mleko

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was miała taką sytuację? Otóż moje dziecko pije Nutramigen- jest alergikiem. Lekarze niechętnie wypisują receptę, wypisza na 4 opakowania a ile jest przy tym gadania... ze je za dużo, że tyle powinno mu wystarczyć śmiało na 3 tygodnie. Syn faktycznie je dużo, ale jego ojciec gdy był mały jadl jeszcze wiecej-chyba kwestia genów. Lekarze wrecz krzyczą ze musi jeść zupy desery,ale cokolwiek zje objawia się bólem brzucha lub wysypka. A na dodatek twierdzą że powinno jesc 5 razy po 140 ml, serio? - 7 miesięczne dziecko?

Gość gość
Miałam taką samą sytuacje, syn tylko się nie darł i nie miał wysypki po Bebilonie Pepti, ale alergolog stwierdził, że badania z krwi ma dobre i nie stwierdza skazy białkowej. Nie chciał mi wypisywać w ogóle recepty, wiec musiałam kupować je kilka razy drożej niż jak na receptę.

Gość gość
No właśnie od jakiegoś czasu kupuje bez recepty bo juz nie chce mi się słuchać jak to moje dziecko je dużo jaki jest gruby i tak dalej. Byłam za to ostatnio prywatnie u lekarza, on stwierdził że to głupota lekarzy i ich niedoświadczenie, bo każde dziecko rozwija się w inny sposób, to że mały je duzo i jest dużym dzieckiem nie jest niczym złym, takie predyspozycje genetyczne.

Gość gość
Któraś może podzieli się swoimi przeżyciami? ;)

Witam, mam do sprzedania 4 opakowania Nutramigenu LGG 2, oryginalnie zafoliowane, data ważności 27-06-2018. Sprzedam po 15 zł za pudełko. Proszę o kontakt 692-193-262. Jestem z Białegostoku