Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nataliatrus

KIedy komornik, a kiedy windykacja?

Polecane posty

Cześć Kafeterianki :-) Koleżanka wzięła u mnie pożyczkę na 200 zł, pieniędzy nie chce oddać, pogorszyły się przez to nasze stosunki, praktycznie nie odzywamy się do siebie, nie odbiera moich telefonów, mam wrażenie, że pożyczyła kasę celowo, z myślą, że się nie będzie do mnie odzywać i zrobi mnie w kakao (początkowo chciała 500 zł, ale miałam akurat tylko 200 i tyle jej pożyczyłam). Zaczyna się moje pytanie: czy sprawę mam zgłosić od razu do komornika, czy też na policję? Nie mam kompletnie rozeznania jak napędzić bieg sprawie, aby odzyskać swoje pieniędze. Myślicie, że komornik taki jak: http://komornikgdansk-jaranowski.pl/ zajmie się sprawą nawet, gdy chodzi o 200 zł (+ ewentualne odsetki i koszty postępowania). Czekam na wasze propozycje, a może któraś miała podobny przypadek u siebie?

Gość gość
Jeśli masz jakieś dowody na ten dług, to możesz zgłosić go do firmy windykacyjnej. Nikłe są szanse odzyskania pieniędzy. Możesz podać koleżankę do sądu z powództwa cywilnego. Jeśli wygrasz sprawę w sądzie, to koleżanka będzie zobowiązana Ci zapłacić. Jeśli nadal nie będzie płacić, to możesz sprawę oddać komornikowi.

Gość gość
nataliatrus dziś Jeżeli komornik, którego kryptoreklamę zamieściłaś jest tak głupi, jak twój cały post, to bałbym się mieć z nim cokolwiek wspólnego :(.