Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

Czy widział ktoś z was te dziwne rysunki na papierosach ?

Polecane posty

Nie wiem czy miałam dziś omamy, ale na półce z papierosami widziałam pudełko (chyba viceroy) z obrzydliwym obrazkiem przypominającym vaginę :o to była taka dziurka z tłem w kolorze skóry :o wygldalo jak cipa. Jak to zobaczyłam to momentalnie odwrocilam wzrok i wstydzilam sie spojrzeć drugi raz. Dopiero jak odchodzilam od kasy znowu zerknekam i znowu zobaczylam obrzydliwa dziurę. Ktoś mi powie o co chodzi ? czy ktoś z was widział ten obrazek ?

Gość gość
Tak będzie wyglądać Twoje kapicho, jak nie rzucisz fajek.

Gość gość
No to zaczynasz być dla mnie atrakcyjna ! :)

Uważam, ze ten niestosowny obrazek podniesie sprzedaż papierosów. Faceci będą chcieli mieć pudełko z obrazkiem czegoś co przypomina waginę.

Gość gość
Daj spokój, nic nie mów :O Moja matka kupuje jakieś ruskie papierosy i byłam w szoku gdy zobaczyłam co jest na obrazku... Zdjęcie martwego, sinego płodu - nie wiem czy to jeszcze był płód czy już niemowlę :O Noż ja pier/dolę! Poważnie mówię. POYEBAŁO ich już całkiem! Aż mnie zemdliło, no kur/wa, przesada.

Tez kiedyś miałam takie pudełko. Jakoś nie zniechęciło mnie to do palenia :D Nawet nie zwróciłam szczególnej uwagi. :D Prawda jest taka, ze kto chce to i tak bedzie palił. Myślą, ze jak ktoś zobaczy na opakowaniu jakaś straszną/obrzydliwą ilustracje to krzyknie : "O jeju! Straszne ! Już nigdy nie zapalę" ? :D Motzne

Gość gość
Te obrazki maja uswiadomic palacza jaki moga spotkac ich konsekwencje poprzez kilkudziesiecioletnie palenie papierosow. A ten obrazek o ktorym mowisz przedstawia dziure w tchawicy palacza, ktora musiala byc wycieta gdyz wykryto tam raka.

Mogli sobie darować taki obrazek. Uważam, ze jest niesmaczny i dwuznaczny. Na półce w sklepie z daleka nie widać dokładnie ze to jest tchawica z dziurą po raku tylko wygląda to jak wygląda. Przyciąga wzrok i zaciekawia. Myślę, ze to nie jest tylko moje spostrzeżenie.

Gość gość
Ja ci odpowiem, u nas małpują to, co najgłupsze z innych krajów. W Australii kilka lat temu ktoś to wymyślił i teraz chyba tym się zainspirowało ministerstwo zdrowia i wydało głupie rozporządzenie. Do końca pierwszego półrocza mają zniknąć ze sklepów te normalne, bez odrażających obrazków. To są zdjęcia osób, które ucierpiały z powodu nałogu tytoniowego, na różne sposoby. Rak krtani, POCHP, zawał, ktoś w masce tlenowej i takie tam. Już są w sprzedaży osłonki na pudełka, więc tylko rozkręciło kolejny biznes, większość palących nie przestanie na pewno. Osobiście nie palę, ale kiedyś trochę próbowałam, jak prawie każdy. Dałam sobie na wstrzymanie, bo papierosy drogie, śmierdzą i wpędzają w choróbska. To jest samobójstwo na raty, lepiej się napić od czasu do czasu, tak myślę

Niestety niektórych opanował ten nałóg i wypalaja ponad paczkę dziennie. Dla mnie paczka starczala na tydzień. Nie ukrywam lubię palić, ale jak już tego jest za dużo to robię przerwę. Obecnie nie palę już ponad rok. Może z 3 razy kupiłam papierosy od tego czasu.Nie jestem uzależniona :) A te obrazki budzą we mnie negatywne emocje i jeśli będę chciała zapalić to i tak to zrobię :o

Gość gość
No, ja też tak myślę. Te obrzydliwe obrazki to nie jest dobry pomysł ☹

Gość gość
Ciekaw jestem ile osób rzuc***alenie po zobaczeniu tych obrazków. Podejrzewam, że ci co palą i tak będą palić dalej. Znam faceta, który mimo wykrytego raka płuc dalej kopci, bo uważa, że jemu już i tak nic nie pomoże.

Gość gość
Już są w sprzedaży osłonki na pudełka i nic nie widać. Palacze będą palić dalej i argumentować, że POCHP można dostać od smogu i nawet jak się nie paliło, podobnie jak raka płuc. Dla nałogowca zawsze jest jakiś argument, że nie ma silnej woli, żeby z tym skończyć. Jak już palacz zachoruje to i tak umrze, ludzie po zawałach, z rurką w krtani z powodu raka jak jeszcze łażą, stoją pod szpitalem i palą ☹