Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krew w kale u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią. U dziecka pojawiła się wysypka i od czasu do czasu krew w kale. Zgodnie z zaleceniami lekarza odstawiłam nabiał - nie pomogło. Na wszelki wypadek nie jem też orzechów, czekolady. Miała któraś taki przypadek ze swoim dzieckiem?

Gość gość
u dziecka kuzynki krew wystąpiła po rybie

Gość gość
Moja córeczka tak miała. Lekarz zalecił nam obserwowanie sytuacji i nie panikowanie. Po kilku dniach samoistnie przeszło. Lekarz powiedział, że jeśli nie ma niepokojących objawów towarzyszących, a dziecko normalnie funkcjonuje, to nie należy się tym przejmować ☺️

Gość gość
Moja córeczka tak miała, wszystko było ok

Gość gość
Tylko, że u nas po kilku dniach też niby przeszło. a potem znowu objawy wróciły. Gdyby to był tylko jeden objaw, ale i wysypka i krew sugerują, że z moim pokarmem jest coś nie tak. Ja już naprawdę nie wiem co mam jeść, a czego nie. Lekarz odradza testy alergiczne bo podobno są niemiarodajne u małych dzieci. Może któraś z was robiła takie testy? Już nie wiem co mam robić, chodzę cały czas głodna. Ciężko nie jeść i mleka i jajek. Na święta wyjeżdżamy do kuzyna i co? Żurku nie zjem, bo śmietana i jajka. Kotleta faszerowanego nie, bo panierka i ser żółty. Ciasta nie, bo masło i jajka. Surówki nie, bo śmietana. Sałatki nie, bo majonez. Żebym chociaż wiedziała na 100% na co on jest uczulony i czego konkretnie mam nie jeść, a tak wychodzi na to że prawie nic nie mogę.

Gość gość
Gdy sie tak ograniczasz i malo jesz to dziecko nie dostanie wszystkich potrzebnych skladnikow odzywczych. A nawet jesli dostanie to Twoim kosztem. Moja siostra tak miala. Pol roku po karmieniu zaczly sie jej kruszyc zeby. Teraz w wieku 35 lat ma kilka sztucznych zebow. Ja bym przeszla na mm. Nie ma co meczyc siebie i dziecka. Jesli nie wyeliminujesz alergenu to dziecko moze wejsc w marsz alergiczny.