Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gazowany zakwas na żurek?

Polecane posty

Gość gość

Kilka razy robilam, ale zużywałam na bieżąco. Mozna też przelać do butelki i przechowywać w lodówce do 2,3 tygodni. Tak tez zrobilam i kurde jest gazowany. Czy tak ma być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no niee sfermentował

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sfermentował i jest do wywalenia, tak jest ze wszystkimi przetworami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to jestem w doopie. W jakich sklepach dostane gotowy zakwas? Czy jest w takich osiedlowych, albo np. W żabce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak ma być. Przecież tam zachodzi naturalna fermentacja. Ja nie dokrecam mocno jak chowam do lodówki. Taki żurek jak twój moze być kwaśny, mocny w smaku...ja bym odlala trochę i wymieszala z łyżką mąki. Bo jak wlejesz sam żurek to będzie kwaśny a jak dasz do smaku to nie zagęści się....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Powinnas dostać w każdym sklepie, nawet w biedronce jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja tam kupuję koncentrat żurek krakus i zupa super wychodzi, bardzo aromatyczna, do tego biała kiełbaska i palce można lizać ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś WYPAD z tym spamem!!! :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×