Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy poród w wieku 39 lat

Polecane posty

Gość gość

Witam Was, jestem w 6 miesiącu ciąży, jest to moja pierwsza ciąża, niestety, nie z mojej winy tak późna. Chciałam dziecko wcześniej, z byłym mężem staraliśmy się lata i nic z tego nie wychodziło, kilka lat temu rozwiodłam się, niedawno poznałam innego człowieka i mysląc, ze jestem całkowicie bezpłodna nie zabezpieczyłam się... no i wpadliśmy! Oczywiście, radość jest wielka, jesteśmy już kilka miesięcy po ślubie, oczekujemy naszego synka. Mam tylko wątpliwości, czy pierwszy poród w tak późnym wieku nie wiąże się z tym, że będzie mi trudniej naturalnie urodzić? Czy znacie takie kobiety lub same jesteście mamami, które w podobnym wieku rodziły pierwsze dziecko naturalnie? Czy może być różnica pomiędzy pierwszym porodem starszej kobiety, a młodszej?

Gość gość
Mam 37 lat i staram się o pierwsze dziecko. Wiąże się to z ogromnymi obawami czy mi się to uda. Ty jesteś w ciaży także ci gratuluje, ja nawet nie jestem pewna czy mi się to jeszcze uda. Nie powinnas się zamartwiac, ciesz się ze się udało.

Gość gość
Nie ma reguły, jeśli masz zdrowy organizm, to i jeszcze 2 ciąże przetrzyma. Przede wszystkim gratulacje i ciesz się ciążą, nie zamartwiaj, naprawdę nie masz czym! Poród to ciężka sprawa, ale jak ja dałam radę... :) I też urodziłam pierwsze dziecko po 30 r.ż

Gość gość
Ja urodziłam w wieku 34 lat moje drugie dziecko. Pierwsze było cc na zimno trzy lata wcześniej. Poród 14 h, bez oxy i znieczulenia. Byłam już przygotowywana do kolejnego Cc ale przyszła inna położna i pomogła mi urodzić. Szybko pozalowalam ze w ogóle zdecydowałam się rodzić sn. Połóg to był koszmar. Pierwsze dni miałam uczucie jakby miednica miała mi się rozpaść , długo nie czułam parcia na mocz i kal. Byłam mocno pocięte i do tego 2 godziny partych zapewniły mi hemoroidy wielkości winogron. Dwa tygodnie nie mogłam usiąść na tyłku. Nie polecam porodu sn w tym wieku. Organizm nie jest już tak elastyczny by po porodzie nie było dolegliwości.