Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hej co mi moze byc ze czesto mnie glowa boli tak boli ze az sie wymiotowac chce

Polecane posty

Gość gość

Hej mam 17 lat boje sie co mi jest czesto glowa boli a jak boli to nawet utrzymuje sie do trzech dni a tak okropnie boli ze sue wymiotowac chce boli po lewej stronie co mi moze byc? Czy to moga byc zatoki?

Gość gość
mogą być zatoki , w połączeniu z ciśnieniem. rzadkością jest taka przypadłość genetyczna , że na ból Czlowiek reaguje nudnościami .idż do lekarza i nie szukaj na tym forum geniuszy w porywach eugeniuszy porad medycznych. zdrówka

Gość gość
Nie, raczej tętniak. poczytaj o tym

Gość gość
Tetniak? Nie strasz mnie ;(

Gość gość
Jesli od tak z dnia na dzien to bardzo mozliwe. Ja miewam migreny ale do nudnosci nigdy nie doszło.

Może żołądek? Nietolerancja jakiegoś składnika jedzenia. Może wyłapujesz jakąś prawidłowość? Może gluten, albo inne dziadostwo?

Gość gość
A jak masz migrene to boli po lewej stronie ?

Gość gość
jeśli ból głowy utrzymuje się np dwa dni i jest częsty, to może być np glejak, lub inny guz mózgu. nie bagatelizowałbym tych objawów, bo często właśnie młodzi ludzie mają różne guzy mózgu.

Gość gość
Mogą być zatoki, moze być migrena, może byc jeszcze coś innego (ale jeśli mdłości do wymiotów, to wskazuje na migrene, mam tak samo i zaczeło się jako nastolatka) idź do lekarza, skieruje cię na badania i ustali przyczynę. A z tym tętniakiem to bez paniki!

Gość gość
Ja mam migreny i głowa boli mnie po kilka dni, nudności też mam i zaburzenia widzenia. U mnie to genetyczne, mama i babcia też miały migreny. Natomiast niepokojące jest, że tylko po lewejstronie boli, idź do lekarza i niech skierują na badania, najlepiej tomografia głowy. Lekarze nie chcą za bardzo kierować, bo to drogie badanie i kasy nie mają z funduszu, dlatego trzeba ich naciskać. Ja miałam robioną i nic nie wyszło na szczęście, a na migrenę lekarstwa nie ma, można jedynie łagodzić np. odpowiednią dietą- zero smażonego, fast-foodów, alkoholu, warzyw strączkowych, kapusty też podobno nie można...

Gość gość
Oj nie piszcie że jeśli po lewej ból to nie migrena bo właśnie migrena boli po jednej stronie . Jest albo lewo albo prawostronna . Mam znajomą którą raz w miesiącu chwyta atak migreny tak mocny że bierze wolne w pracy.Trzyma ją trzy dni , łącznie z wymiotami , nawet leków wtedy połknąc nie może bo kazdy łyk wody powoduje wymioty. Migreny bywają z różnych mniej niebezpiecznych przyczyn ale jedną z nich moze być jakiś guz w głowie więc aby żyć spokojnie musisz iść do neurologa by wykonał tk głowy ewentualnie rezonans w celu poznania przyczyny tych bóli.

Gość gość
trzeba zrobić rezonans mózgu lub tomografię, bo może tam siedzieć jakieś świństwo, bez powodu tak głowa nie boli. Możesz mieć guza mózgu

Gość gość
Zatokowe bóle głowy czy inne typy bólu głowy charakteryzują się bólem całej głowy. Ból tylko po jednej stronie głowy sygnalizuje, że to na pewno jest migrena. Ból migrenowy staje się bardziej natężony w związku z fizyczną aktywnością, jest intensywny, pulsujący i przeszkadza w codziennych aktywnościach. Nudności to charakterystyczny objaw migreny. Ból głowy bez nudności nie jest migreną. Niektóre osoby cierpią na biegunkę, wymioty lub inne dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

Gość gość
gość dziś trzeba zrobić rezonans mózgu lub tomografię, bo może tam siedzieć jakieś świństwo, bez powodu tak głowa nie boli. Możesz mieć guza mózgu x Bez powodu nie, ale najczęściej to własnie migrena, zatoki albo problemy z ciśnieniem. Zrobi badanie to się okaże co, a a straszenie jej zawczasu, że ma guza albo tętniaka na pewno nie pomoże.

Gość gość
Ja tak mam kiedy bolą mnie zatoki, albo kiedy mam migrene. Ale z tym zoladkiem też prawda może dawać takie objawy

Gość gość
No to mnie nastraszyliscie z tym guzem przeciez guz sie sam nie robi a zadnego wypadku nie mialam ;

Gość gość
A czy migrena moze wystepowac u nastolatkow ?

Gość gość
No to mnie nastraszyliscie z tym guzem przeciez guz sie sam nie robi a zadnego wypadku nie mialam" Guż w sense nowotworu tworzy się sam i może dawać objawy migrenowe , ten powypadkowy to krwiak i niekoniecznie musi dawać migreny. U nastolatków też może być migrena ale trzeba zrobić badania by poznać przyczynę więc nie zwlekaj tylko wybierz się do lekarza . Przyczyną może być przewlekły , przedłużajacy się głód ale i mogą być inne i dlatego trzeba wykluczyć te które mogłyby byc niebezpieczne.

Gość gość
miało być ...przedłużający się stres lub głód ...

Gość gość
ja choruje na migrenę u mnie to genetyczne jest jak cię boli pół głowy w okolicach skroni i oko to przeważnie jest to migrena mnie boli tygodniami mam nudności raz zwymiotowałam od ciśnienia zazwyczaj boli głowa z tyłu polecam zrobić tomograf albo rezonans bo bez tych badań tak naprawdę nie da się ustalić czy ból nie wynika z czegoś groźnego a tak zawsze może być

Gość gość
migrena zazwyczaj boli naprzemiennie raz po lewej raz po prawej jak ciągle z lewej to znaczy coś jest nie tak ja mam migrenę odkąd pamiętam nasiliła się właśnie w wieku nastoletnim jak doszła miesiączka a najgorsze jest to że żaden lek mi nie pomaga