Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goścccioa0

aspołeczna przyjaciółka

Polecane posty

Gość goścccioa0

zastanawiam się, co czynić ze swoją aspołeczną przyjaciółką. Za każdym razem, gdy gdzieś wychodzimy, musimy się prawie trzymać za ręce, byle nie poznała kogoś nowego. Wszelkie imprezy i wyjścia chciałaby spędzać jedynie ze mną, nie miała nigdy mężczyzny i obawiam się, że taki styl życia w niczym jej nie pomaga...Gdy zostawię ją na chwilę w moim towarzystwie, jest jak dziecko we mgle, w tym obrażona na kilka dni. Nie potrafi i nie chce poznawać ludzi na żywo, co trochę mnie ogranicza - ja lubię odkrywać nowe osobowości, jeśli tylko wnoszą swoimi historiami jakieś ciekawostki do mojego życia, choćbym ich miała już nigdy nie spotkać. Inna sprawa, że w grupie zwyczajnie bezpieczniej...Szanuję ją, lubię, znam od lat, ale czuję że ona sama nie jest w tym szczęśliwa.

Gość gość
Wygląda na to że cierpi na fobię społeczną , ja bym ją wysłała do psychologa ew do psychiatry bo takie zachowanie nie jest normalne .

Gość gość
Ile ma lat? Choruje psychicznie?

Gość gość
ma 25 lat, problem taki istnieje niestety od zawsze

Gość gość
W takim razie psycholog

Gość gość
albo fobia albo introwertyczka albo osobowość unikająca, jeśli fobia albo osobowość unikająca to nie potępiaj i nie krytykuj bo jej życie już teraz jest piekłem, a kopiąc lezącego w brzuch nie pomożesz mu wstać