Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Safa

Pomocy!!! Nie wiem co mi jest

Polecane posty

Gość Safa

Witam Dziewczyny. Chcialabym sie zapytac co sadzicie bo ja juz kompletnie nie wiem co myśleć. W zeszlym cyklu kochalam sie z chlopakiem bez zapezpieczenia w dniach plodnych (byl kontakt ze sperma), tydzien pozniej strasznie bolaly mnie przez kilka dni piersi. Okres spoznil mi sie 3dni, pierwszego dnia cos tam polecialo z 2 skrzepkami ale nie byl on obfity, a juz kolejne 3dni to byly tylko ciemnobrunatne sluzowe plamienia. Kilka dni temu zaczely sie silne mdlosci, tak ze bydzilam sie nad ranem i nie bylam w stanie isc do pracy, ciagniecia macicy i jajnikow. Testy robilam 3, wszystkie negatywne w terminie miesiączki, i 2w piatym dniu po jej terminie. Od 5dnia zaczelam brac tabletki anty. Cykle zawsze regularne 29 dni i srednio obfite. Martwie sie bo wszyscy dookola wmawiaja mi ze jestem w ciazy. Aaa... Temperatura w czasie okresu wynosila 37,7, teraz 37,5. Bety nie zrobie bo nie mieszkam am w PL. Jakies sugestie?

Gość gość
Pójdź do ginekologa. On zrobi Ci USG i wszystko będzie jasne. Jeśli jesteś w ciąży to branie tabletek może bardzo zaszkodzić dziecku. Ja też biorę tabletki od roku, podczas tego opakowania pominęłam dwie tabletki i dostałam strasznie słabe krwawienie. Następnego opakowania w ogóle nie zaczęłam. Czekam aż otworzą drogerie lub apteki i skoczę po test :))

Gość Safa
Jak wspomnialam nie mieszkam w Polsce. Mieszkam w UK wiec do ginekologa sie nie dostane. W szpitalu co najwyzej zrobia mi test ciazowy drogeryjny. Juz kiedys bylam w ciazy, stwierdzili ze to torbiel i po 2dniach poronilam. Potwierdzil to lekarz w Polsce. Wlasnie zastanawiam sie nad tym czy nie przerwac brania tabletek ponieważ przy pierwszym dziecku wpadlam wlasnie podczas brania i sa problemy zdrowotne. Bralam tabsy ok 3mies nie wiedzac ze jestem w ciazy.

Gość gość
Chyba żartujesz, że bez wyjaśnienia sytuacji bierzesz tabsy. Jak to nie ciąża to tym bardziej idź do lekarza, zdrowi ludzie nie mają takich objawów. Koleżance pozytywny test wyszedł po 4 tyg.od planowanego terminu miesiączki! A ciąża nie była młodsza..

Gość Safa
Watpie tez aby 3testy daly falszywie negatywny wynik

Gość Safa
O braniu tabletek zadecydowal lekarz wiec sama z siebie ich nie biore. Okres teoretycznie przyszedl. Co do tutejszych lekarzy to znajomej do 3mies nie wykryli ciazy tylko faszerowali antybiotykami. Nawet jak im powiem ze podejrzewam ze jestem w ciazy nic z tym nie zrobia, tu nie robi sie nic do 3mies, nawet jak kobieta jest pewna ciazy, a ta jest zagrozona

Gość gość
Bo do 3 mc w 50 procent ciąż dochodzi do poronienia. Tylko w Polsce dostaje sie tabletki na podtrzymanie, czy uważa sie ze ciąża jest zagrożona, w pierwszym trymestrze. Odstaw tabletki, zrób jeszcze jeden test... jak sie kolejny okres nie pojawi to idź do lekarza.