Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beti9999

Wyjazd z facetem na wakacje koszty

Polecane posty

Gość Beti9999

Właśnie mój facet zaproponował mi weekendowy wyjazd nad morze. Jest to pierwszy raz że jedziemy gdzieś razem, a ja nigdy wcześniej nie miałam chłopaka mimo iż mam 25 lat wiec nie wiem jak mamy dzielić koszty bo on o tym nic nie wspominał. Jedziemy jego autem to czy mam prosić go o podanie mi kosztu paliwa i podzielenie tego na pół, a może on coś kupi a ja coś innego? Albo on powinien pokryć wszystkie koszty bo on mnie zaprosił do tego dobrze zarabia (ponad 12 tys). Ogólnie to wcześniej on płacił za restauracje jak mnie zapraszał, a ja z kolei zapraszałam go na kolacje do siebie do domu.

Gość gość
Ja się zawsze dzielę pół na pół kosztami z moim facetem, nie ma znaczenia że sporo zarabia.

Gość gość
skoro to zaproszenie to hmm........... rzuciłabym zartem "to po ile zrzutka na paliwo" ? ;) bedziesz wtedy wiedziala co odpowie . jak powie,że przeciez on leje itp itp to nie narzucaj sie ;) ale korzystaj .no moze poprostu sie zapytaj go czy koszty na pół za domek(hotel) i wszystko bedzie jasne ;)

Gość gość
Ja też, jedziemy gdzieś więc daję połowę za nocleg i transport, zakupy na miejscu to już losowo, zazwyczaj on płaci. Ale zawsze pytam wprost ile oddać, często słyszę "ile chcesz" - tak chyba najwygodniej, spytać by nie było nieporozumień.

Gość gość
ja licze zawsze w glowie srednie spalanie na km/ biore pod uwage czy benzyniak czy diesel i porownuje z tym ile dalabym za bilet pkp./pks. potem klade kase do schowka w samochodzie mowiac masz to na benzyne

Gość gość
nie dawaj mu żadnych pieniędzy. Jeśli uprawiasz z nim seks, to jego obowiązkiem jest zapewnienie ci wszelkich rozrywek.

Gość gość
Super moj zarabia 1700 zl a kwiatow to od dwoch lat nie widzialam :/

Gość gość
Koszt namiętne noce kilka lodzików i będzie dobrze

Gość gość
przeciez Cie zaprosil! nic sie nie dokladaj. dobrze zarabia, nic mu sie nie stanie! po powrocie zapros go do domu na dobry obiad z winem i tyle.

Gość gość
Bez sexu?

Gość gość
Zależyle Ty zarabiasz...jeśl tyle samo, to spokojnie możesz zapłacić połowę, ale jeśli najniższą, to niech on płaci.

Gość gość
Dokladnie! Zalosne jest to rozliczanie co do zlotowki i pokazywanie na sile jaka to dziewczyna jest honorowa. Jak tekie honorowe jestescie to do lozka idzcie z facetem dopiero po slubie - bo to przeciez nie honor tylka dawac obcemu a nie mezowi!

Gość gość
a jak zaprasza cie do restauracji to tez sie pytasz ile masz sie dolozyc?!

Gość gość
Do 17:20 zazdrosny prawiku

Gość gość
Zaprosil to niech zaplaci - ona moze mu sie zrewanzowac Nie uczcie facetow tego zalosnego rozluczanua co do grosza - bo jak bedziecie w ciazy a potem z dzieckiem to faceci beda wam naliczali dlug!

Gość gość
z wkladka ;)

Gość gość
Skoro zaprosił to powinien płacić, co innego gdybyście wspólnie planowali wyjazd, szukali noclegów itp. albo gdyby to Wyszło z Twojej inicjatywy. Jeżeli chcesz zapytaj go, czy oczekuje zwrotu pieniędzy, ale wg on powinien sfinansować.

Gość facet z zasadami
Zasady są dwie: 1. Płaci ten, kto zaprosił. 2. Za całą resztę płaci zawsze chłopak.