Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie szczepionki miały wasze dzieci

Polecane posty

Gość gość

Moja córka w lipcu skończy 6 lat. Miała szczepionki 5w1. Byłam z nią w marcu na szczepieniu. Miała 2 ukucia w jedna i druga reke. Na nic dodatkowego nie sczepilam. Pytałam lekarza kiedy możemy ją zaszczepić na ospę to mnie zbyla powiedziała ze na jesieni. Nie sczepilam ja na te dodatkowe szczepienia bo stwierdziłam ze skoro lekarza nie zaleca to twierdziłam ze nie trzeba. Męczy mnie to.... ani na Odrę i różyczki

Gość gość
Odra wraca, są już przypadki śmiertelne w Europie. My szczepiliśmy na wszystkie obowiązkowe plus zalecane.

Gość gość
Czy mogę jeszcze w tym wieku zaszczepić córkę ? Dlaczego lekarz mnie nieinformował. Zmienię przechodnie

Gość gość
Możesz, jak najbardziej, i zrób to jak najszybciej. I zmień lekarza.

Gość gość
Wyczytalam o szczepionce skojarzonej odra świnka różyczka i ospa Co o niej myślicie ? Jakie są objawy ? Córka po tych 5w1 nie miała żadnych objawów. Jeszcze mam taki problem ze córka panicznie boi sie zastrzyków jak byliśmy na szczepieniu w marcu to był horror płacz krzyk.... może dlatego mnie lekarz zbyl

Gość gość
Proszę piszcie bo nie daje mu to spokoju. Czy ta szczepionka odra świnka różyczka ospa. To dobre rozwiązanie ?

Gość gość
bzdura ze wraca odra, moja córka 11 latka nie ma szczepienie MMR i nie bedzie miała, nie mam zamiaru w nia ładowac tego syfu, A na jaka choinke szczepic 6 latke na ospe?? Niech to przechoruje teraz a nie w starszym wieku jak szczepionka juz nie bedzie działąć

Gość gość
MMR co to takiego ? Przepraszam ale po prostu jestem w tym niemota i nie wiem co robić. Pół nocy nie spałam tylko się zadrenczalam. Ja nie wiem czy byłam szczepiona ale mam w tej chwili 25 lat i nie chorowałam na żadną z tych chorób. Mama mówiła ze nawet bawiłam się z cioteczntm bratem co miał ospę i nie zachorowałam. Ale co tam ja ważne moje dziecko. Planuje w lipcu zacząć się starać o dziecko i boję się że jak córka zachoruje na któraś z tych chorób to zarazi i mnie jak będę w ciąży.