Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Protezka zębów dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was zna kogoś kto ma taka protezke zeby sa zniszczone przez próchnice. Jeśli tak to opiszczie jak to wszystko wygląda.

Gość gość
Ładnie dzieciaka dopilnowałaś :-/

Gość Protezka zębów dla dziecka
Bez głupich komentarzy prosze

No chyba dobrze że matka chce cos z tym zrobic a nie zostawić szczerbatego nie które z Was są okrutne w komentarzach matka się radzi chce coś z tym zrobić to źle nie zrobi nic jeszcze gorzej

Gość gość
A wyobrażasz sobie, jak inne dzieci muszą z niego szydzić? :-/ Zadzwoń do dowolnego protetyka autorko i zapytaj po prostu. Zaproponowałabym, żebyś zapytała swojego dentysty, ale rozumiem, że nie uczęszczasz :-P

O mnie się nie martw ja mam leczone zeby a z moim dzieckiem chodze do dentysty tylko mnie odsylaja coś tam zrobia na bocznych ząbkach a tymi przednimi się nie zajmują i one coraz gorzej wygladaja no ale co tu bede pisać jak i tak mnie zgnoicie a dla twojej wiadomości to moja stomatolog powiedziała że w tym wypadku najlepsza będzie protezka Ale ona u dzueci tego nie robi

Gość gość
I jeszcze ci baba napisze, że chodzi z dzieckiem do dentysty, a dentysta omija zepsute zęby :-D Cóż za przemyślana obrona! Cóż za spryt i intelekt! :-P

W przypadku próchnicy u niektórych dzieci stosuje się lapisowanie zębów. Dentyści raczej nie zalecają wyrywania nawet zepsutych zębów. Autorko,nie przejmuj się komentarzami :) gdzie Cię odsyłają? Może warto by było zmienić dentystę?

Po pierwsze to są mleczaki i jak byliśmy pierwszy raz to powiedzieli że nic z tym nie zrobią bo za mały i nie będzie współpracował a teraz już więcej rozumie i dlatego myślę nad ta protezka

Gość gość
Nie szukałaś chyba porządnie dentysty dla dziecka, tylko się teraz usprawiedliwiasz. Ja z trzyletkowi wyleczysz pierwszego zęba i znalazłam dentystę w moim małym miasteczku. Powiedział tylko, że te plomby mogą się trochę słabiej trzymać, bo wiadomo, jak dziecko otwiera buzie i jakie ma podejście, ale wtedy mam od razu przychodzić. Trzyma się już ponad rok. Owszem, są dentyści, którym leczenie zębów dzieciom nie odpowiada, ale wielu z nich podejmuje się współpracy i nie trzeba szczególnych poszukiwań.

Gość gość
jak można dopuścić do próchnicy mleczaków. Okropne to.

Gość gość
Właśnie, jak trzeba zaniedbać zęby mleczne żeby były aż tak zniszczone przez próchnicę. Zaraz pewnie ktoś wyjedzie z genetyką. Guzik prawda. Ja też mam, rodzinnie, słabe zęby ale moi rodzice bardzo duża wagę przykładali do prawidłowej higieny jamy ustnej, regularnie chodziłam do dentysty, każdy problem był duszony w zarodku. Jako dziecko miałam tylko jedna plombę. O zęby stałe dbalam i dbam bardzo, regularnie co pół roku chodzę na kontrolę i jeszcze nigdy nie miałam leczonych zębów. U dzieci też bardzo dbam. Jedno bierze sterydy dlatego od samego początku ma zabezpieczone mleczaki i się nie psują. Myja regularnie, co 3 miesiące jestem z dziećmi na przeglądzie i nie ma grama próchnicy. Jak dbasz tak masz.

Gość gość
Osoby, które piszą o tym, że zepsute mleczaki, to zawsze efekt zaniedbania, mają małe pojęcie o zdrowiu i zębach w ogóle. Są choroby, które powodują psucie się zębów. Przebyte leczenie, przyjmowane leki też mogą powodować poddatnosc na próchnicę. Mam dwoje dzieci - jedno ma ladne zęby, zdrowe. Wystarczyla tylko normalna higiena jamy ustnej, wizyty u stomatologa. Drugie urodziło się z chorobą genetyczną, której jedna z cech jest to, że zęby bardzo łatwo się psują, mimo dbania, higieny, profilaktyki, wizyt u stomatologa. Dodatkowo swoje zrobiły silne leki przyjmowane od urodzenia. Zęby wyszły już z plamami próchniczymi i to mimo tego, że pilnowałam bardzo, by dziecko nie było narażone na próchnicę butelkową. Niestety nie zawsze jest tak prosto, że wystarczy tylko dbać o zęby i będzie dobrze.

Gość gość
Moja córka miała protezke na jedynkach (straciła je w wieku 3 lat, wypadek). My załatwiliśmy sprawę u ortodonty. Miała taką śmieszna protezę (aparacik). Nosiła krótko. Później nie chciała, zeby stałe wyrosły proste.

Gość gość
Autorko a ile lat ma dziecko? Moja kuzynka miała taki problem. Dziecku czarnialy zeby jak tylko przestawały rosnąć, właśnie mleczaki. W wieku 4 lat miała wszystkie czarne i pokruszone od próchnicy. Lekarze tez to bagatelizowali aż trafiła na takiego który usunął jej wszystkie mleczaki, wyleczył dziąsła i stałe jak narazie wychodzą ładne i białe...

Gość gość
Do gość z 10:57 Jeśli Zęby Ci się nie psuja, to nie możesz twierdzić, że masz je słabe. Samo chodzenie do dentysty nie wystarczy i dbanie nie wystarczy.

Gość gość
Też mnie bawi jak ktoś mówi "mam słabe zęby, ale dzięki temu, że myję a dentysta na nie patrzy to mi się nie psują".

Gość 12.57 dziecko ma 3 latka

Gość gość
Nie wiem jak jest w Polsce ( czy jest taka możliwość) Mój syn miał zakładane koronki na mleczaki . Miał 6 lat i dał to zrobić tylko ze znieczuleniem miejscowym. Wiem że niektóre dzieci mają podawaną narkozę do leczenia zębów.

Gość gość
Ale musi śmierdzieć od tego dzieciaka :-/

Gość gość
Ja znam protetyka dla dorosłych w www.apexcentrum.pl ale nie wiem czy robią takie protezki dla dziecka.... i czy dziecko w ogóle chciało by w czymś takim chodzić.