Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po 4 latach znow chce byc mamą... kto tez mysli o kolejnym

Polecane posty

Gość gość

troche sie boje bo wiem juz co to znaczy....ale nie chce miec jedynaka.

Gość gość
Ja taka decyzje podjęłam 4 miesiące temu :) i tez po 4 latach,jestem w 11tc.

Gość gość
a maluch chodzi do przedszkola ?

Gość gość
Tak,juz drugi rok,poszła jako 3 latka. Wcześniej chodziła do żłobka.

Gość gość
Ja się zdecydowałam po 7latch, jak się urodzi 2dzidzius córka będzie miała 8 i nie żałuję decyzji, po prostu nie byłam gotowa wczesniej

Gość gość
Ale teraz chciałabym więcej być z maluchem w domu,jak urodziła sie córcia to po roku musiałam wrócić do pracy (w sensie wiesz,po wychowawczym musiałbym szukać innnej pracy ) i córka rok była z niania a potem poszła do żłobka.Teraz mamy swoją firmę i trochę oszczędności wiec będę mogła być w domu. A Twój maluch chodzi do przedszkola?Pracujesz? Docelowo planujecie mieć 2 dzieci?My chcielibyśmy trójkę :)

Gość gość
Ja pracuje na swoim, przy córce byłam 3lata w domu, później otworzyłam działalność gosp, i tak do dnia dzisiejszego, ja zawsze myślałam o 1, ale zmieniłam zdanie, teraz jestem w 4miesiacu staram się nadal pracować, i będę chciała szybko wrócić do pracy, ponieważ lubię to co robię, po porodzie córki wpadłam w depresję poporodowa właśnie przez siedzenie w domu, mąż miał inna pracę przez co nie mógł być z nami, przy planowaniu 2dziecka dużo rozmawialiśmy żebym mogła pracować, wiadome nie cały czas, alemiala i czas na dziecko i prace, widzisz autorko u mnie jest całkiem odwrotna sytuacja od twojej,

Gość gość
Ja też myślę o drugim dziecko. Syn ma 1.5 roku, a ja jestem przed 40-tką i wypadałoby się już zdecydować, ale ja nie jestem gotowa i nie wiem, czy kiedykolwiek będę gotowa.

Gość gość
Ja mam różnice 2,5 roku, na razie druga córka ma dopiero 2 miesiące. Ale cieszę się że tak szybko się zdecydowałam,chociaż na początku było mega ciężko. Myślę że gdybym zdecydowała się dopiero za parę lat to gorzej bym to zniosla, bo teraz jestem jakby z rozpędu, w końcu starsza córka niedawno było niemowlakiem. Więc jeśli chcesz drugie dziecko to decyduj się już. Raz ze rodzeństwo im mniejsza różnica wieku tym ma lepszy kontakt, a dwa że za kilka lat może być Ci ciężko, bo zapomnisz jak to jest z niemowlakiem.

Gość gość
Ja jednak jestem zdania że trzeba też patrzeć na swoje uczucia, jak kobieta nie jest pewna to dlaczego ma się decydować już, bo nie zapomni jak pieluchy zmieniać, nie każdej kobiecie nie przeszkadza rodzic od razu, bardzo dużo kobiet musi ponownie dojrzeć do takiej decyzji.

Gość gość
Jako matka trójki juz dorosłych dzieci nie do końca zgodzę sie,ze im mniejsza różnica tym lepszy kontakt. Moje młodsze córki sa z różnica wieku niecałe dwa lata,a miedzy najstarsza a najmłodsza jest 15 lat różnicy. I dwie młodsze maja zdecydowanie lepszy kontakt ze starsza siostra niż z ta z różnica wieku niecałe dwa lata :)

Gość gość
Czy mogę się dołączyć? My mamy synka 11 miesięcy i właśnie podjęliśmy decyzję o staraniach o drugie. Mam 2 dzień cyklu. Zaraz po @ zaczynamy. Pracuję na etacie. Ale myślę o własnym biznesie. Jak podchowamy dziecko lub dzieci.

Gość gość
Mam 14 miesieczna córke i wracam do pracy, Mam 29 lat. Chcialabym miec jeszcze jedno dziecko, ale nie teraz tak za 3, 4 lata. Mimo ze jestem Mama ponad rok to nie wiem co to nieprzespane noce, kolki, zabkowanie, choroby dziecka, placz bez powodu i troche boje sie ze z drugim dzieckiem moze nie byc tak latwo jak teraz.

Gość gość
Widzę że tylko ja mam różnice 7lat, a przy porodzie będzie 8 , trudno u mnie przynajmniej to była świadoma decyzja a nie nie muszę bo żeby była mała różnica, u moje szwagierka było odwrotnie, pierwsze było spokojne i szybko było 2,geraz ona dostaje tak w kość od 2dziecka że masakra, każde dziecko jest inne, mi córka też dała w kość,

Gość gość
Do mam z własnym biznesem. Co za biznesy macie? Jeśli wolno spytać oczywiście.

Gość gość
Jak można chcieć pracować? Jejku ja bym mogła siedzieć w domu z dziećmi cały czas.Nie chcę pracować.

Gość gość wika
Ja myślę o kolejnym.Corka ma 3 latka.W maju zaczynamy starania.

Gość gość
Ja prowadzę sklep z roznosciami, uwielbiam swoją pracę, uwielbiam kontakt z klientem, w domu się tylko gnusnieje, robię także wiele rzeczy ręcznie wykonywanych, nie wyobrażam sobie tylko siedzenia w domu, zdecydowaliśmy się na 2dziecko, to fakt, tyle że umowa jest taka iż maz mi bardzo dużo pomaga żebym ja mogła mieć też czas na pracę, człowiek w pracy się rozwija, ciągle się czegoś uczy, rodzina jest także bardzo ważna, ale życie polega na tym aby być szczęśliwym, a mi szczęście także daje praca która uwielbiam, na swoim pracuje 3lata, tyle też i w domu z córką siedziałam, i wiem że to nie dla mnie aby ciągle siedzieć w domu,

Gość gość
Mój syn w marcu skończył 6 lat a w czerwcu rodzę córkę. Cieżko powiedzieć jak bedzie, napewno bedzie dwójka jedynaków trochę. Ja chciałam z dzieckiem jeszcze poczekać ale maz nie i w sumie myśle sobie, ze to dobra decyzja :)

Gość gośćewa
Ja tez bym chciala,ale nie mam z kim :'(,jestem nawet ładna

Gość gośćewa
Maz jest asexualny :-(

Gość gość
Napewno nie jest aseksualny,jest gejem.Ukrytym gejem.

Gość gość
ja mam 2 synow 6 i 8 lat i staramy się z mezem od zeszłego roku ale jak narazie nic nie wychodzi :( stara już jestem...

Gość gość
19:43 ja zaszłam odrazy w wieku 36 lat.Córka ma niecałe 3 l.Syn 10 l.

Gość gość
no to ja mam 33 l a maz juz 42l mamy syna 4 lata. tez chce sie zaczac starac od lata...tak sobie zaplanowalismy.....

Gość gość
Ja mam 29lat, pracować zaczęłam na swoim gdy mialam 26, córkę urodziłam wcześnie może też i dlatego dojrzewalam 7lat Aby się zdecydować na kolejne, uważam że jak dzieci będą odpowiednio wychowane to taka różnica wieku nie zrobi różnicy, najważniejsze żebyśmy robili wszystko tak jak czuje nasze serce a nie ze musimy bo tak wypada,