Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w wieku 29 lat można znaleźć prace mając tylko 1,5 roku doświadczenia?

Polecane posty

Gość gość
Wątpię

Gość gość
mysle ze to zalezy od twojej cierpliwosci szukania pracy i szkoły. ja mam 27 lat i obecnie moje doswiadczenie to tylko praktyki na studiach, pod koniec mgr byłam w ciazy i do tej pory byłam rok z dzieckiem, od 4 msc szukam pracy i znalazł sie ktos kto dał mi szanse. Znalazłam prace w ksiegowosci i zaczynam od maja. O moim zatrudnieniu zdecydowała jakas wiedza ze studiów i oczywiscie Uniwersyteckie wykształcenie. Takze powodzenia i ciepliwosci ;-)

Gość gość
Mam nadzieje. 1,5 roku pracowałam na umowę o prace, pozniej byłam na zwolnieniu w ciazy i macierzyńskim. I nie wiem w sumie czy okres zwolnienia i macierzyńskiego w jakiś sposób wlicza sie do stażu pracy? Wcześniej pracowałam dorywczo tzn. w barze na czarno lub w recepcji, no ale tego nie liczę. Mam nadzieje, ze uda mi sie cos znaleźć.

Gość gość
wpisz w cv prace dorywcze, a okres pracy zapisz jak masz na swiadectwie pracy, nawet jakbys była wowczas na l4

Gość gość
Myślę, że tak. Ja mam prawie 25lat, w tym roku kończę studia - moje doświadczenie zebrane do kupy to 9mcy pracy zarobkowej, 2,5mca praktyk i trochę wolontariatu. Na konkretną pracę w zawodzie pewnie mam małe szanse, ale ogólnie jestem pozytywnie nastawiona.

Gość gość
No to w sumie wszystkiego wyjdzie mi okolo 3-4 lat to w zasadzie nie aż tak mało. To nie jest chyba aż tak zle mam nadzieje. No i jeszcze praktyki na studiach wpisze.

Gość gość
Spokojnie:-) dzidziuś najważniejszy, a wiadomo że do 25 roku się studiuje :-)

Gość gość
zawsze mozna, trzeba tylko chcieć i zgodzić sie na gorsze warunki niestety. Ręce do pracy zawsze będą potrzebne, tzn do wyzysku

Gość gość
No moja mała niedługo skończy 2 lata i chciałabym wrócić do pracy najpóźniej od września.

Gość gość
wpisz wszystko w cv bo nawet bezpłatne praktyki sie liczą, jak ja szukałam pracy to sam rekruter mowił ze fakt odbywania praktyk w trakcie studiów dziennych dobrze o mnie swiadczy. Wpisz nawet prace barmanki, bo to plus jak szukasz pracy z kontaktem z klientem.

Gość gość
Taaa, niech wpisze w CV pracę, którą miała na czarno. Super pomysł :/ Autorko, nie wygłupiaj się nawet. Jesteś młoda. Lepiej napisać CV krótkie i sensowne niż naćkać głupot. Okres zwolnienia i macierzyńskiego liczy się do stażu pracy, przecież jest w świadectwie pracy. To również okres, który liczy Ci się do obliczenia dni przysługującego Ci urlopu.

Gość gość
Większość ludzi wpisuje pracę na czarno czy dorywczą. Część osób miałoby wielkie luki, a w kolejnej pracy liczą się głownie umiejętności. Z reguły nie rekrutują osoby oderwane od rzeczywistości, które nie mają pojęcia o realiach rynku pracy. Sama byłam świadkiem jak na stanowisko kierowcy zatrudniono osobę, która pracowała praktycznie wyłącznie na czarno - po prostu dokładniej go sprawdzono i musiał m.in na placu manewrowym udowodnić swoje kompetencje. To, że sobie ktoś coś wpisze nie oznacza, ze rekrutujący nie będzie potrafił tego sprawdzić. Oczywiście nie mówimy tu o kandydowaniu na jakieś super wysokie stanowiska czy pracę dla wysoce wykwalifikowanych ludzi. Ale te osoby z reguły mają już tyle do wpisania, że nie muszą sięgać do czasów studenckiego dorabiania.

Gość gość
moja matka znalazła pracę w wieku 48 lat mając 7 lat doświadczenia i zasadnicze wykształcenie. I zarabiala tyle co ja mając 6 lat doświadczenia i wyższe wykształcenie (pracowałam w prokuraturze a ona w domu spokojnej starości). także zawsze można znaleźć pracę.