Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex i 3cm rozwarcia

Polecane posty

Gość gość

Witam w 34 tygodniu ciąży byłam w szpitalu bo miałam skurcze i 3 cm rozwarcia ale wstrzymali poród juz jest 36 tydzień lekarze nic o tym nie wspomnieli, czy mogę uprawiać sex ?

Gość gość
zapytaj swojego ginekologa!

Gość gość
Wstrzymaj się chociaż do 38tc.

Gość gość
Dla dobra dziecka nie mozesz wytrzymać te 2-3 tyg?

Gość gość
Absolutnie nie wolno uprawiać Ci seksu! Zgłupiałas? Przecież sperma męska ma w sobie oksytocynę która powoduje skurcze. Zreszta sam seks i związany z nim ruch powoduje skurcze, dochodzi do tego silna ekstaza. Jeżeli chcesz jeszcze dziś urodzić to proszę bardzo ale raczej chyba nie chcesz spędzić z wcześniakiem miesiąc w szpitalu?

Gość gość
Mi lekarz w sytuacji, gdy skracała mi się szyjka, powiedział, że najważniejsze, to dotrwać do 36 tyg, więc już jesteś jakby bezpieczna.

Gość gość
Kobieto, powstrzymaj się. Ja potrafię cała ciąze a ty masz problem ze dwa miesiące. Do rozwiązania plus połóg.

Gość gość
Nie do konca o to chodzi nawet ze szybciej moze urodzic tylko jak jest już rozwarcie to może się wdać zakazenie, tak mi gin tłumaczył ją mialam4

Gość gość
Powinnaś poczekać min. do 37 tyg. Bo wtedy dziecko jest juz fizjologicznie gotowe do samodzielnego funkcjonowania.

Gość gość
Podziwiam że chce Ci się na końcówce ciąży z taaakim brzuchem uprawiać seks. ..w dodatku przy podtrzymaniu i zagrożeniu porodem przedwczednym ryzykować.jeśli urodzisz przed 37 dziecko będzie wczesniakuem ,czeka Cię dłuższy pobyt w szpitalu i maaasa badań . Z samym badaniem retinopatii wczesniaczej będziecie się bujać do 1r.z.a badanie takie ze będziesz płakać razem z dzieckiem a czeka Cię ich około 6-8.do tego po kilka razy usg różnych części ciała itp itd . WARTO? ??kto jest tak niewyzyty Ty czy mąż??? :O

Gość gość
Głupia krowo co jest dla ciebie wazne twoja chuc czy dziecko? ?? Kretynka bez wyobraźni

Gość gość
Następna idiotka powinnaś na wstępie mieć odebrane prawa rodzicielskie