Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mażę o domu i wlasnym biznesie. Co pierwsze?

Polecane posty

Gość gość

Mamy synka, mieszkamy w bloku ( własne mieszkanie po remoncie, bez kredytu). Chcę założyć własny biznes bo praca na etacie mnie wykończy ( toksyczna atmosfera). Problem w tym, że do rozkręcenia działalności potrzebuję magazynu. Chociażby garażu, którego nie mam. Dom byłby wybawieniem ale mnie nie stać. Jak rozkręcę firmę to może tak. Chcę stracić się o dofinansowanie ale jestem na etacie i kolo się zamyka. Co robić? Od czego zacząć?

Gość gość
pomysł, biznes plan...

Gość gość
słownik ortograficzny ,jako pierwszy atrybut

Gość gość
Patrząc na ten temat powinnaś się cieszyć ze masz etat

Gość gość
Faktycznie wpisałam marzę z wielkim bykiem. Ale z telefonu tak czasem wskakuje. Za docinki dziękuję. Może ktoś się wypowie z doświadczeniem w temacie. Choć krytyka typu: dziękuj Bogu, że masz etat miernoto dopinguje mnie żeby udowodnić światu, że potrafię. Autorka

Gość gość
Od biznesplanu uwzględniającego wynajem powierzchni magzynowej?

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Jutro rano się zabieram za biznesplan i działamy. Wiosnę dodaje energii.

Gość gość
Pomysł, biznesplan, wypowiedzenie z pracy, zarejestrowanie się w urzędzie pracy, najem lokalu, dofinansowanie, ruszanie z działalnością. A po min roku, gdy już ocenisz czy to rentowne to postaracie się o kredyt na dom.

Gość gość
Pomysł mam. Za biznes plan się zabiorę i zobaczymy. Marzenia trzeba gonić. Autorka.

Gość gość
Hahahah MAŻĘ???!!!! Wlasny biznes? Jakim cudem ktos cie w ogole zatrudnil????

Gość gość
1. poszukać dotacji na otwieranie działalności 2. porządny biznes plan i pomysł na plany awaryjne 3. nie bac się, bo jednoosobowa działalność to prosta sprawa - zwłaszcza przy mniejszym ZUSie i księgowej (warto zapłacić - koszty od ok 100 zł) 4. nie znam działalnosci ale może lepiej od razu nie rezygnować z etatu 5. jak się rozkręci to pomyśleć o budowie, może ujętej częściowo w koszty firmy?