Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KamilJ1989

Nerwica lękowa

Polecane posty

Gość KamilJ1989

Witam ,nazywam sie Kamil mam 28lat, Mam nerwice lekowa i przyjmuje nexpram 10mg czas przyjmowac ok 1miesiac i tydzien , ogolem na poczatku bylo spoko nie mialem nawet skutkow ubocznych ale od trzech dni wieczorami czuje sie dziwacznie , w pewnym stopniu depersonalizacja nie wiem czy cos mi bedzie za chwile czy juz ...ma ktos doswiadczenie z tym lekiem ? czy ktos bral i moze cos wiecej powiedziec kiedy jak dziala i jakie skutki sa i jakie pozytywne oddzialywanie ? i Ogólem jak pozbyc sie tej trudnej choroby jaka jest nerwica lękowa? Dobrze by bylo porozmawiać z osobami które znaja temat i moga cos sensownego podpowiedziec Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Przedewszystkim musisz zmienić otoczenie. Taka nerwica zwykle wynika ze stresu, które nie możesz rozładować, i w efekcie który się gromadzi pod postacią narastającej frustracji. Zmień otoczenie.

Gość KamilJ1989
W sumie cos w tym jest..majac urlop nie przebywajac w pracy bylem zupelnie inny az sam sie dziwilem a teraz jest jak dawniej a dzis gorzej ..nie dosc ze splatanie mysli tak mnie dowala to brak snu godzina 3.40 a mi sen jakby nie potrzebny ..

Gość gość
te leki nie są potrzebne,trzeba uruchomić naturalny system obronny przed zabójczym pozornie światem

Gość KamilJ1989
Co masz na mysli ? Jak to zrobic ? Niestety wizyte u psychologa mam dopiero w maju a bez pomocy osoby doświadczonej mimo wieku swojego jestem bezradny jak dziecko . Najważniejsze ze zaczalem chciec tej pomocy i glosno o tym mowie bo do niedawna bylem zamkniety sam na sam z tym problemem

Gość gość
odkąd uciełam kontakt z wampirami energetycznymi ,dokonałam selekcji i zostawiłam tylko 1 bliską osobę która działa kojąco i postawiłam na rozwój wewnętrzny nerwica minęła plus jadłam witaminy sztuczne i zdrowe żarcie,a wcześniej chciałam rzygać wszędzie i wszystko co wiadomo ad nerwicy,jak ktoś mi mówi ze to niemożliwe moją metodą to nic nie poradzę ,opinie innych mam gdzieś,bo egoistycznie i prawidłowo najważniejsza jestem teraz ja,ale pytasz wiec

Gość gość
wyobraz sobie że na planecie nie ma nikogo ,żadnego człowieka ,tylko Twój najlepszy przyjaciel czy nerwica będzie ci wtedy potrzebna? nikt ci nie dokuczy nikt cie nie oceni , wyobraz sobie że masz kasy do końca życia i nie musisz się stresować czy sobie poradzisz czy będzie potrzeba? nerwica to strach przed czymś,a strach to iluzja ,nawet życie to iluzja ,znajdz na fb grupy które już wiedzą że to matrix i sztuczne zniewolenie i bądź wolny

Gość gość
w nerwicy lękowej najważniejszym jest wgląd w siebie, dowiedzenie się skąd wzięły się lęki, jaka jest ich przyczyna i starać się ją zniwelować czasami trzeba koniecznie zmienić pracę, jeśli to ona powoduje nasze lęki gorzej jeśli przyczyną są osoby z rodziny, a od rodziny się nie ucieknie ale są sposoby aby uwolnić się od złych emocji, które powodują lęki, bo lęki powstają w naszej głowie, nakręcamy się przyszłymi zdarzeniami, które wcale nie muszą nastąpić, ale myśl=lęk powstaje, bo tak sobie wymyśliliśmy skoro potrafimy wymyślić lęk, które powoduje, że chorujr nasze ciało [wymioty, nudności, osłabienie, drżenie rąk, blędnięcie itd] to możemy spowodować swoimi myślami to, że przestaniemy się bać bo można sobie wyobrazić najgorszą sytuację, która może się nam przydarzyć i to nie ta sytuacja sprawi, że czujemy się źle tylko to co myślimy zanim ona się wydarzy trzeba pracować nad tym co produkuje nasza głowa, to my mamy rządzić swoimi myslami a nie odwrotnie to nie zdarzenia nas mordują to nasze myśli robią spustoszenie zapanować nad swoimi myślami jest trudno, ale trening czyni mistrza, jest to możliwe, bez chemii można sobie pomóc na różne sposoby, zmienić otoczenie, zdowa dieta, a najważniejszym czynnikiem wg mnie jest ruch, dużo ruchu na świeżym powietrzu, naturalne otoczenie przyrody działa na umysł lepiej niż wszystkie psychotropy przepisywane przez lekarza każdy wybiera to co podpowiada mu umysł ja wam podpowiadam swoje sposoby na nerwicę wypróbowane i sprawdzone jeszcze czasami daje o sobie znać w ekstremalnych sytuacjach, ale te małe epizody tylko potwierdzają moją metodę :) działajcie

Gość KamilJ1989
Wlasnie niestety jak narazie moj mozg jest moim panem i on dyktuje mi warunki ale musi sie to zmienić,malymi kroczkami ale do przodu, niestety bratniej duszy nie odnajduje w partnerce nie rozumie co to jest co przechodze ..diete zmienilem jem lzej mniej i juz co najważniejsze nie jem na noc co bylo moim problemem .. Witaminy uzupelniam sztucznie a kiedy powoli bede czul sie na silach sam zdecyduje o zmniejszeniu dawki i pozniej odstawieniu leku ,nie chce sie do niego przyzwyczaić bo później bedzie mi jego malo i malo...

Musisz skupić się także na tym co przyjemne. Na pewno masz jakieś zainteresowania i rzeczy które po prostu sprawiają Ci przyjemność. Jeśli tylko masz czas to staraj się robić to co lubisz, to sprawi że poczujesz się trochę lepiej. Myślę że do walki ze sobą dobrym pomysłem będzie także aktywność fizyczna. Praca nad własnym ciałem pomoże Ci uwierzyć w siebie.

Gość gość
Zależy od tego ile lat choroba trwa. Jeśli jest to krótki okres a choroba nie jest uznawana za przewlekłą, to da się wyleczyć całkowicie. Gorzej jest z ludźmi, którzy od wielu lat borykają się z tą paskudną dolegliwością, tutaj jest trudniej. Mówi się w takich przypadkach: ile lat trwała choroba tyle lat trzeba poświęcić na jej wyleczenie. Być może, że w niektórych przypadkach jest to zaleczenie i objawy nie występują tak często i da się z tym nawet całkiem dobrze, normalnie żyć.

Gość gość
15;32 może nie da się w twoim świecie,negatywnych wizji nie rozsiewaj to tez część nerwicowej osobowości i czarnowidztwa,nawet w głowie ci się nie mieści co jest możliwe a co nie,w każdym razie nie zarażaj słabych i wpływowych,idz do takiego na raka chorego i powiedz mu że to koniec i nigdy z tego nie wyjdzie bałwanku

Gość marti7985
skorzystaj z psychoterapii poznawczo-behawioralnej. to jakieś 10-15 sesji i masz problem z głowy. pod warunkiem ze trafisz na dobrego terapeutę i zaangażujesz się w terapię. Mi przeszło raz na zawsze. owszem lęk się czasem pojawia - to normalna emocja - jednak bez problemów sobie z nim radzę. powodzenia

Gość KamilJ1989
Jestem zapisany do psychologa zobaczymy co powie ,wiecie jak u nas jest z nfz itp ,ja bylem raz prywatnie i szalu nie bylo tyle co lekarz wiedziałem sam wiec moglem te pieniądze zatrzymac bo nie powiedzial mi nic co by mnie zdziwiło i czego bym nie wiedzial. Niestety wychodzi mysle tez poniekad moj trudny charakter zawsze sam chcialem ze wszystkim sobie radzic ,zbyt bardzo ufny i otwarty bylem wobec ludzi i porazki rozwiązywałem sam ,niby samodzielnosc ale ta cecha plus otwartosc w moim przypadku skutkowaly po latach wlasnie tym ze teraz mam problemy jakie mam ktore zaczely mnie przerastac ...

Gość KamilJ1989
Z kolei w drugiej poradni przez 4 spotkania rozwiązuje sie smieszne testy miliony pytan polowa abstrakcyjnych a koniec koncow i tak proponuja terapie prywatna dla lepszych efektow badz darmowa grupowa gdzie uwaga rozklada sie powiedzmy na 10 sluchaczy wiec tak naprawde dla kazdego jest po kilka minut na indywidualny problem

Gość marti7985
No tak, trafić na dobrego terapeutę jest trudno. Szukaj tych certyfikowanych, pracujących w nurcie poznawczo-behawioralnym. Rozwiązywanie testów nie zmieni myślenia :) to nie terapia. W Warszawie bym ci poleciła www.psychoterapiawola.pl Na NFZ jeszcze trudniej trafić na profesjonalistę - taka smutna prawda. Ja dopiero za trzecim razem właściwie trafiłam. Płaciłam za terapię ale dziś nie żałuję ani jednej złotówki którą zostawiłam w jej gabinecie. Szukaj konkretnej osoby, poleconej przez kogoś, sprawdzonej.

Gość gość
gość 2017.04.18 - wampiry emocjonalne - samo sedno....

Gość gość
Tylko nie Ben i Marissa i Umysł ponad nastrojem. Efekt zmieniaj otoczenie po troszku tylko zmieniając siebie.

Gość PawełP
Mi od kilku tygodni w walce z nerwicą lękową pomaga pan Michał Matyjaszkiewicz z Kielc. Zanim do niego trafiłem byłem u kilku innych terapeutów ale była to tylko strata czasu i pieniędzy. Po spotkaniach z panem Michałem czuje się zdecydowanie lepiej. Zupełnie zmieniłem spojrzenie na to co się ze mną dzieje.Fajne jest też to, że motywuje do samodzielnej pracy nad sobą przez co powoli uczę się radzić sobie z lękami.

Gość gość
A czy ktoś z was miał do czynienia z depresją poporodowa? Szukam wszelkich doświadczeń w tym temacie

Gość Magda

Ja z panem Michałem Matyjaszkiewiczem kontaktuje się online na psychoterapeuta-online.pl. Świetny psychoterapeuta. Również pomaga mi w walce z nerwicą!Dzięki niemu czuje się zdecydowanie lepiej. Zmieniło się też moje podejście do życia.