Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hquality

lęk w nocy

Polecane posty

witam serdecznie,mam 18 lat dwa miesiące temu zmarła moja babcia do której byłam przywiązana bardzo i jej niespodziewana śmierć strasznie mnie dotkneła,ale przechodząc do konkretów od śmierci babci występuje u mnie ogromny lęk przed pójściem spać w nocy i z samą nocą i nie wiem co na to poradzić,w sumie trochę ciężko mi wytłumaczyć to czego się boje ale można to określic że rzeczy paranormalnych i wszystkiego co z tym związane. Podobnie miałam w przedziale wiekowym może do 13 roku życia ale z czasem jakoś samo przeszło nawet nie mam pojęcia jak. Najwięcej co przyswaja mi strachu to są wszystkie rzeczy paranormalne,to taka moja zmora która mi dostrzegała przez całe życie,po prostu coś co mogę sobie wytłumaczyć to mnie nie straszy ale gdy nie mogę sobie czegoś wytłumaczyć to na prawdę odczuwam wielki strach. Czy znajdzie się jakaś miła osoba która wie coś na ten temat jak temu zaradzić i żeby to przestało? Podczas dnia gdy sobie o tym myślę to nie sprawia mi to żadnego zakłopotania a gdy nadchodzi noc automatycznie pojawia się u mnie lęk. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś byłby w stanie mi pomóc. pozdrawiam

Gość gość
Sama śpisz w pokoju?

Gość gość
Może powinnaś porozmawiać na ten temat z psychologiem bo jak piszesz przeżyłaś traumę po śmierci babci . Taka rozmowa by Ci się z pewnością przydała .

Gość gość
Właśnie tego wolałabym uniknąć,zwłaszcza że gdy byłam młodsza i miałam również problemy z lękiem w nocy to z mamą wybrałam się do psychologa i nic to nie wniosło.

Właśnie tego wolałabym uniknąć,zwłaszcza że gdy byłam młodsza i miałam również problemy z lękiem w nocy to z mamą wybrałam się do psychologa i nic to nie wniosło. Niechcący napisałam jako gośc post wyżej.

Gość gość
Napisałaś wcześniej o tym lęku w wieku 13 lat i że sam minął nawet nie wiesz w jaki sposób. Może więc wtedy te wizyty u psychologa Ci pomogły tylko nie skojarzyłaś tych faktów. Ja jednak bym polecała rozmowę z psychologiem (tylko dobrym )

Odnośnie tego psychologa,rozmowa między mną a tą panią psycholog niczego nie wniosła. Po wizycie u niej było dalej to samo,z wiekiem gdy czułam że zaczynam dorastać to wtedy jakoś ustało. Niemniej jednak dziękuje serdecznie za pomoc :)