Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie radze sobie z zyciem.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Nie wiem po co to pisze ale moze ktos mi cos doradzi. Sama wychowuje corke. Ona chodzi do przedszkola, ja pracuje i bylo ok.bo mialam gdzie mieszkac. Niestety z przyczyn ode mnie nie zaleznych musze sie wyprowadzic. Mieszkania u nas sa drogie i nie stac mnie na wynajem. Nie wiem gdzue mam pojsc. Pytalam juz chyba wszedzie. O socjalne mieszkanie nie moge sie starac. Dom samotnej matki tez odpada bo musialabym za niego placic ok 1400zl mies poniewaz pracuje a mops pokrywa koszty tylko tym ktore nie maja dochodu.. nie wiem co robic, boje sie ze zostaniemy z dzieckiem bez dachu nad glowa..

Gość gość
Zadzwoń na tel.zaufania powinni coś doradzić, a jak jesteś z małym dzieckiem to nawet miasto powinno zapewnić jakis lokal zastępczy/socjalny. Musiałabyś pochodzić - urząd miasta, mops itd i popytac.

Gość gość
Bylam. W mopsie mowia ze nie nalezy mi sie zadna pomoc z ich strony bo dochod mi przekracza. (Zarabiam ok 1800zl na nas dwie) a w urzedzie miasta mowia ze socjalne mieszkanie mi nie przysluguje no po 1 nie mam 5 lat stalego pobytu w tym miescie. ( wczesniej mieszkalam niedaleko ale w innej gminie) a po 2 do tego tez nie mozna przekraczac ich progu dochodowego. Po za tym mam tez dziadkow ktorzy maja duze mieszkanie i urzednicy twierdza jest to wystarczajacy metraz bym mogla u nich zamieszkac. Tylko ze oni nie chca abym sie do nich wprowadzila.

Gość gość
To nie wiem co, jedynie żebyś na ten tel. zaufania zadzwoniła (właśnie o poradę, oni znają się na takich sprawach, bo samotna matka z dzieckiem bez dachu nad głową to często skutek przemocy w rodzinie ze strony faceta)

Gość rrrozwódka
a może daj ogłoszenie w lokalnej gazecie, ze samotna matka poszukuje mieszkania, może to nic nie da, ale może się uda?

Gość gość
Nie jest to skutek przemocy w rodzinie. Szukalam juz mieszkania na wszelkie sposoby. Ogloszenia na lokalnych stronach int., facebook, pytalam po znajomych.. ale nie ma nic na co moglabym sobie pozwolic finansowo. Wynajem mieszkania to jest min1000zl plus media. Do tego musze oplacac przedszkole i opiekunke bo godziny pracy nie pozwalaja mi na codzienne zaprowadzanie i odbieranie corki z przedszkola.