Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogrzeb ojca biologicznego Iść czy nie

Polecane posty

Gość gość
Ojciec mieszkał w starym domu,po swoich rodzicach. Ale nie wiem,jak wygląda to od strony prawnej,czy był właścicielem,czy nie. Z jego rodzina nigdy nie miałam kontaktu,także nie wiem nic. Planowałam całkowicie odrzucić spadek I iść do sądu,żeby odrzucić za dzieci. On miał 53 lata,Pani w Mopsie powiedziała mi,ze został pobity za długi. Tzn.ze tak słyszała,bo mieszka w tej samej miejscowości,co on. Ogółem ta pani udzieliła mi trochę informacji o życiu ojca,choć wiem,ze nie powinna. Nie wiadomo,kiedy pogrzeb,bo ma być dziś sekcja zwlok. No i jakiś tam jego wuj zgodził się zapłacić za pogrzeb. Tyle wiem,ze siostra zmarłego powiedziała,ze to ja powinnam za wszystko płacić,bo przeze mnie nie mógł nigdy podjąć legalnej pracy,bo zaraz dopadal go komornik. Tego już mamie nie powiedziałam,bo by się wsciekla.

Gość gość
Ha ha ha dobra ta ciotka. Przez ciebie nie mogl pracowac, a przez twoja matke pewnie chlal. Za dlugi pobity? Noo to dlugi u mafii. Mozesz odmowic organizacji pogrzebu, nic ci za to nie zrobia.

Gość gość
Jeżeli tak wyglądają wasze kontakty "rodzinne" i taki jest stosunek ciotki do ciebie, to może lepiej odpuść sobie pogrzeb, jak będziesz miała z nimi kontakt to tylko kupę nerwów będzie cię to kosztować. Jak będziesz czuła potrzebę pożegnać ojca,to pójdziesz na grób. Ale nie daj też sobie wmówić że on był zły, niedobry więc coś z tobą nie tak że w ogóle o tym myślisz. Mama jest rozżalona (słusznie), ale jesteś dorosła, i jeśli masz się czuć spokojniej jak pójdziesz na cmentarz czy zapalisz znicz, jak potrzebujesz przepracować te uczucia, to zrób to dla siebie i tyle. Mój mąż też nie ma od wczesnego dzieciństwa kontaktu z własnym ojcem, też powtarza że ma to gdzieś, ojciec go nie obchodzi i w ogóle nie ma tematu, ale jak dowiedział się że był w okolicy i kontktował z jego siostrą- to jednak widać że to przeżył. Takie zadry siedzą w człowieku od wczesnego dzieciństwa i często czuje się potrzebę jakiegoś zamknięcia tego, rozmowy, listu- w której nawrzucamy temu złemu rodzicowi że nas nie kochał, zostawił i skrzywdził. Inaczej można to w sobie dusić do starości. Więc choćby nad grobem ojca- ale warto to załatwić. Jeśli ojciec miał komornika na karku, to raczej majątku żadnego nie ma, nie powinno być problemu z odrzuceniem spadku w imieniu dzieci.

Gość gość
Ja na mojego ojca pogrzeb nie idę, może już umarł nie wiem nie interesuje mnie to wcale.

Gość gość
Nie jedż. Jesli został pobity za długi, a Ty jesteś jego córką, to lepiej się tam nie pokazuj, żeby sobie bandyci nie ubzdurali, że teraz Ty jako córka przejmujesz jego długi.

Gość gość
Ciężko coś doradzić ale jeśli ciotka bredzi takie głupoty to myślę że twojemu ojcu a swojemu bratu tez mogła wmówić takie głupoty. ....szok ze takie coś mówi kobieta ,matka......ja bym pojechała na pogrzeb niech każdy gada co chce ale to ojciec to dzieki niemu jesteś na tym świecie stała bym gdzieś z boku ale byłabym. .....

Gość gość
gość dziś A co? Prosiła się sama na świat? Dzięki niemu jest na świecie i ma mu byc za to wdzięczna. Weź trochę zluzuj. Najfajniejsze są takie właśnie odpowiedzi od osób, które miały kochającego ojca. To jednak ojciec i bla bla. Żeby być ojcem to nie wystarczy mieć fiuta, trzeba mieć jaja i brać za dziecko odpowiedzialność. Jak na razie to ten facet zasługuje tylko na miano dawcy spermy.

Gość gość
08:56 Jak zabił ?

Gość gość
Uważaj żeby jakaś bandytka sie teraz do was nie doczepiła za te jego długi...I masz rację odrzuć w imieniu potomstwa bo jeszcze za 15 lat bedą miały przez niego problemy .

Gość gość
Ja chyba bym nie pojechala. Ojciec sie Toba nie interesowal, nigdy nic dla Ciebie nie zrobil wiec dlaczego teraz Ty masz sie interesowac nim?? Druga sprawa to co juz ktos wczesniej pisal, mozesz sie spodziewac zniemilego przyjecia ze strony rodziny ojca i kto wie, moze nawet nieprzyjemosci ze strony ludzi, ktorym byl winien pieniadze. Ojciec umarl, idz do najblizszego kosciola i zmow zdrowaske dla wlasnego sumienia, ale nie jedz na pogrzeb.

Gość gość
wczoraj Pamiętaj ,że z PZU(jeśli masz) Należy ci się za śmierć ojca.

Gość gość
Daj znać czy poszłaś czy nie

Gość gość
on nie płacił alimentów ale my biedni pracujący podatnicy żeśmy ciebie utrzymywali, sami klepiąc biedę.

Gość gość
15'23,ty przebrzydly wścibski babiszonie co latasz po tematach i tylko podpytujesz.