Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zgodzilibyście się na takie warunki pracy?

Polecane posty

Gość gość

To by była moja pierwsza praca, wiec niestety jestem troche naiwna i sama nie wiem czy na takie coś przystać czy może mnie chca tam oszukac. To byłabym praca biurowa. powiedziano mi, ze nie są w stanie mi powiedzieć jakie dadzą mi wynagrodzenie, że to "wyklaruje się " po pewnym czasie, myslą ze raczej szybko, ale najpierw muszą zobaczyć jak pracuję i jakie sa moje efekty i narazie też nie podpisujemy żadnej umowy. Zgodzilibyście się na takie cos?

Gość gość
Nie. Bardzo duże ryzyko że ci nie zapłacą albo rzucą ochłapy a się urobisz. Nie podpiszesz umowy to nie będziesz mogła zawalczyć o swoje.

Gość gość
Też mi się to wydaje podejrzane :( Ale też zalezy mi żeby znaleźć cokolwiek tylko nie wiem czy im ufać, że później jak będą zadowoleni ze mnie to mi zapłacą... Sama nie wiem już co robić. Jutro mam przyjść na pierwszy dzien próbny, ale nie powiedzieli mi też ze po tym dniu probnym mnie zatrudnią, tylko wlasnie, ze " z czasem to sie wyklaruje czy mnie zatrudnia i ile mi zaplaca". A i wysokosc zaplaty ma tez zalezec od tego jak szybko i dobrze bede pracowac

Gość gość
no to są po prostu jaja jaki niektórzy pseudo przedsiębiorcy (bo zwyczajni oszuści) potrafią mieć tupet. weź pod uwagę że ty nie idziesz tam po jałmużnę tylko do pracy więc opcja "co łaska" nie wchodzi w grę. absolutnie się na takie g****o nie zgadzaj i szczerze radzę - poszukaj innej firmy. oni cię chcą już od początku oszukać więc nie warto tam pracować bo jest oczywistym że na każdym kroku będziesz się musiała pilnować żeby później też cię nie oszukali. no chyba że naprawdę nie masz wyjścia.

Gość gość
teraz jest naprawdę niskie bezrobocie i zamiast marnować czas na użeranie się z oszustami lepiej poszukać jakiejś porządnej firmy. nie wiem gdzie ty mieszkasz ani jaka jest twoja sytuacja ani jaka to firma ale z tego co opisujesz to są zwyczajni kanciarze a nie przedsiębiorcy. naprawdę warto spróbować gdzieś indziej. ja nie jestem ekspertem od szukania pracy, nigdy nie potrafiłem tego robić ale od gównianych firm to jestem ekspertem. jak firma od początku ci zapowiada że "nie wiadomo ile ci zapłaci i czy w ogóle" to naprawdę nie warto z nią mieć nic do czynienia. no chyba że naprawdę jesteś w takiej sytuacji że nie masz wyjścia, musisz brać cokolwiek i liczyć na "łaskę pańską". ale bardzo łatwo się możesz przeliczyć.

Gość gość
No własnie nie chcę później zostać na lodzie :( Nie jestem jeszcze w takiej sytuacji, ze muszę brać co jest, tylko mi zalezy zeby znaleźć coś w miarę szybko. Ale chyba macie rację i będę szukała dalej bo to jakieś wszystko jest takie mało konkretne... jeszcze rozumiem jakbym po jakimś okresie próbnym (który mi by określili) miała podpisać umowę i powiedzieliby mi ile bym zarabiala to bym może zaryzykowała, ale tak to chyba szkoda czasu

Gość gość
Od początku trzeba żnąc warunki, jakie mają być w danej pracy. Także, a może zwłaszcza finansowe. Jak pracodawca nie chce ich podać - szukać innego, w końcu jest w czym wybierać http://www.gowork.pl/praca/gliwice;l . I to ogromna zaleta spadku bezrobocia - w ofertach pracy można przebierać do woli.

Gość gość
Bez przesady, przemyśl to jeszcze. Może to dobra oferta, nie każdy jest oszustem. Może i bezrobocie spada ale ja znam wiele osób bez pracy i biurowa to raczej poza zasięgiem wielu, więc jak masz okazję to próbuj.