Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co podać oprócz sushi ?

Polecane posty

Gość gość

Hej, Przyjęcie dla 9 osób. Chcę zrobić sushi, ale zastanawiam się, czy to wystarczy i co ewentualnie mogłabym podać jeszcze. Nie wiem, co pasuje. A jak nie sushi, to co? Spotkanie ok. 18, większość osób po pracy. Nie chę podawać tradycyjnego obiadu.

Gość anabella25
Sushi nie każdy lubi , ja jak widzę tyle ryżu to juz mam dosyć.Ja przygotowuję np.3 różne mięsa plus ryż curry i gotowane warzywa,wszystko na jednym bardzo dużym metalowym półmisku z podgrzewaczami od spodu .Półmisek udekorowany sałatą ,warzywami i owocami z puszki na gorąco zawsze jest odbierany entuzjastycznie.Do tego podaję oddzielnie surówki i 3 sosy. Wierz mi ,wszyscy są zachwyceni. Te 3 mięsa to pieczone ,krótkie kawałki żeberek,małe plastry pieczonej karkówki (te mięsa pieką się razem) i drobno pokrojona polędwiczka,doprawiona przyprawą do mięs Knora,szybko usmażona na patelni (pychota). Ryż gotuje się z dodatkiem curry ,należy też dodać trochę marchewki pokrojonej w kostkę np.mrożonej i mrożonego groszku,wygląda niekonwencjonalnie i dobrze smakuje. Sosy to czosnkowy ,koperkowy i mozna też podać ketchap ,ale wszystko w jednakowych miseczkach. Surówki według uznania , ja robię z białej kapusty , selerową i marchewkową .Wszystko mozna szybko przygotować odpowiednim robotem wczesniej. Półmisek dekoruję smażonym ananasami,brzoskwiniaki.Można dodać krążki kolorowej papryki i co tam fantazja ci podpowie.Wszystko na świeżych liściach sałaty. Stół wygląda bardzo efektownie i bogato.

Gość Kboxietb
Sushi wystarczy według mnie. Ja np. bardzo lubie z Nanaki Sushi :)

Gość ktoś 0000
Jak sushi to polecam ci tylko i wyłącznie sushi z Nanakisushi pl ;D Jest przepyszne ;) Mają też super ofertę przekąsek i sałatek ;) Myśle że znalazłabyś u nich coś dla swoich gości ;)

Gość glodomor
Jeśli chcesz zamówić sushi to polecam Ci sushi z Sushi Wesoła!!Jest pyszne i zawsze świeżę!NIgdy się jeszcze na nich nie zawiodłam a jestem ich stałym klientem od dwóch lat.