Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna 1,5 rocznemu dziecku...

Polecane posty

Gość gość

przykleic plaster rozgrzewajacy za uszkami w przypadku zapalenia uszu?

Gość gość
To chyba jakies prowo.Od kiedy to plaster rozgrzewajacy przykleja sie na uszy,jeszcze dziecka?!Umiesz czytac?To przeczytaj gdzie przykleja sie takie plastry.

Gość gość
Nie,nie prowo. I mozna grzeczniej albo wcale sie nie wypowiadac. Wiem gdzie sie przykleja. I nie napisalam na uszy tylko za uszami (na szyi). Pamietam,ze jak bylam mala to zawsze to pomagalo,ale nie wiem czy tez takiemu malemu dziecku mozna.

Gość gość
Bylas u lekarza?

Gość gość
Bylam. Dziecko dostalo tylko ibuprofen.

Gość gość
Nie chcialabym aby skonczylo sie antybiotykiem,a lekarze bardzo czesto wypisuja. To jego pierwsza powazniejsza choroba,nie chce niszczyc mu organizmu antybiotykami. Dla mnie to ostatecznosc.

Gość gość
Leczenie zapalenia ucha tylko lekiem przeciwbólowym? Dobrze rozumiem? Konsultacja tylko z pediatrą?

Gość gość
Jak dla mnie dziwne leczenie. Moja znajoma tak bardzo nie chciala niszczyc zdrowia antybiotykami dziecku ,ze mlody nie slyszy na ucho w 90%

Gość gość
Nurofen jest przeciwbolowy i przeciwzapalny. Mam obserwowac dziecko,jesli nie przejdzie po 2 dniach bedzie antybiotyk

Gość gość
Nie wolno. Te plastry w większości zawierają capsaicyne.

Gość gość
Oczywiscie jesli antybiotyk okaze sie niezbedny to mu podam,ale mam jeszcze nadzieje,ze przejdzie. Poki co to dopiero poczatek zapalenia a dziecko przestalo lapac sie za uszy,ake zobaczymy w nocy,bo wtedy objawy sie nasilaly.

Gość gość
Czyli lekarz pediatra nawet nie jest pewny czy to zapalenie ucha. Za te 2dni jak się nic nie zmieni to zamiast pediatry wybierz się do laryngologa.

Gość gość
Najwyrazniej nie jest pewny,bo stwierdzil tylko,ze jest zaczerwienienie i nie wiadomo jak to sie rozwinie.

Gość gość
Twierdzi,ze poszlo na uszy od przeziebienia,bo dziecko ma tez kaszel i katar. Byc moze wystarczy ten ibuprofen i minie,mam taka nadzieje.

Gość gość
Z tego co wiem to plastry rozgrzewajace sa polecane raczej dla doroslych.Poza tym nie wyobrazam sobie zrywania pozniej takiego plastra takiemu malemu dziecku bo to nie nalezy do najprzyjemniejszych czynnosci.

Gość gość
Samo to,ze to szczypie. Nie bede ryzykowac z tymi plastrami.