Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kafir z biedronki ma w składzie mleko w proszku i białka mleka ?

Polecane posty

Gość gość

czy to w ogole jest kefir czy jakieś siki keriropodobne/?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mleko w proszku jest dodane po to, aby kefir miał lepszą konsystencję i na pewno nie szkodzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
większość kefirów w Polsce to taki nibykefir... napij się prawdziwego kefiru w Rosji, Gruzji, Armenii to zobaczysz jak smakuje kefir :P to samo twaróg, to coś w opakowaniach to odpady, moja sąsiadka emerytka robi czasami taki domowy twaróg, pyszny pachnący twarogiem, w ogole nie jest podobny do sklepowego... ze sklepowych jem tylko serek Capri :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja lubię ten kefir.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kafiry tak mają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie mowi sie kafiry tylko kafary , jak by co;) kafary tak maja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie kafary tylko kapry , wiesniary jedne , kapary nie maja mleka w proszku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie kafary tylko kapary , mialo byc oczywiscie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jogurt danon naturalny też składa się z mleka w proszku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
19:46 No KAPARY to na pewno nie mają, kretynko :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie kupuj nic z mlekiem w proszku! Poczytaj jaki to syf! Nawetna logikę...po co ci proszek i eoda zamiast jogurtu/kefiru? Jest mnóstwo tych produktów bez tego świnstwa, po prostu czytaj etykiety.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie bez powodu niektórzy kręcą nosem na hasło "mleko w proszku". Minusem jest fakt, że zawiera ono znacznie mniej witamin niż płynny odpowiednik. Poza tym niektóre wysuszone produkty, jak właśnie mleko, ale też jaja, zawierają dużą ilość oksysteroli (utlenione pochodne cholesterolu). W nadmiarze są one toksyczne dla komórek śródbłonka i mięśni gładkich tętnic, co, mówiąc prościej, przyczynia się do rozwoju miażdżycy (Loma Linda University). Część badań wykazała również sprzyjanie nowotworom piersi i skóry. Oksysterole występują również w innych produktach, np. mięsie i produktach mlecznych, ale nigdzie nie ma ich w tak dużej ilości jak właśnie w sproszkowanym mleku i w jajkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A dlaczego autorko jestes taka glupia i nie czytasz skladu? 90% kefirow ma mleko w proszku, a jogurty nat wszystkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×