Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moje dzieci dziedziczą?

Polecane posty

Gość gość

jestem po rozwodzie,związałam się z mężczyzną młodszym ode mnie o 4 lata,ja już mam dwoje dorosłych dzieci z pierwszego małżeństwa,z obecnym ze względu na mój wiek już się nie zdecyduje na dziecko. Nie dawno zmarł teść,czy moje dzieci coś mogą po nim odziedziczyć pomimo braku pokrewieństwa? mąż ma tylko siostrę która ma 3 dzieci.

Gość gość
Twoje dzieci nic nie dziedziczą bo z jakiej racji skoro Twój partner to dla nich obcy człowiek... Dzieci po połowie Twój partner i jego siostra.

Gość gość
Ale z jakiej niby racji mają dziedziczyć? Mąż je adoptował?

Gość gość
dzieci mogą dziedzić po tesciu ale tylko w sytuacji gdy jego syn nie zyje lub jest wydziedziczony ale zawsze dziedziczą po swoim ojcu pomimo rozwodu, a po tesciu tylko w sytuacji,gdy je umiescił w testamencie:)

Gość gość
nie adoptował ich,nawet zostawiły sobie nazwiska po moim pierwszym mężu,pytam z ciekawości bo się nie znam, to w takim razie dzieci jego siostry mają większe prawa?

Gość gość
Jak by siostra nie żyła to jej dzieci wchodzą w jej miejsce. A tak skoro siostra żyje i Twój partner to tylko oni dziedziczą.

Gość gość
Nie wierze... Bo dzieci siostry sa wnukami tescia a Twoje nie...

Gość gość
Nie Twoje dzieci nic nie dziedziczą. On nie był rodziną dla Twoich dzieci. Twoje dzieci dziedziczą tylko po Tobie i swoim ojcu,ew po babci,dziadku.

Gość gość
czyli dom po teściu mogą przejąć tylko jego prawdziwe wnuki?

Gość gość
Kobieto jesteś mniej rozumna od myszy czy co? Piszę wyraźnie, że dziedziczą dzieci teścia po połowie skoro żyją.

Gość gość
Ale czemu Twoje dzieci mają dziedziczyć po rodzicach Twojego partnera? Wymień mi choć JEDEN sensowny powód? Nawet po ojczymie, który ich wychowywał jeśli miał odrębny majątek to nic nie dziedziczą, a Ty chcesz się dopychać do nieswojego spadku?

Gość gość
Teść miał dzieci, które żyją. Jeśli nie są wydziedziczeni i przyjmą spadek to tylko oni dostaną ten dom po połowie. Wnuki nie dostaną wtedy nic. Jeśli Twój partner i jego siostra odrzucą spadek, dom dostaną wnuki zmarłego. Twoje dzieci nie były jego wnukami.

Gość gość
ok,pytam bo mojemu synowi by akurat pasowało tam zamieszkać bo miałby blisko do uczelni, ale prawdziwa wnuczka się sprzeciwia, myślałam że nie ma racji,ale już wszystko wiem :)

Gość gość
haha wyciąga łapy po nieswoje :D :D

Gość gość
o mtakooo co za pusta baba :(

Gość gość
RETY :( ale te baby są pazerne ...mało ci kobieto że mąż dostanie 50% po ojcu ?!

Gość gość
Nie swoja kasa tak kobite zaslepila,ze zadne argumenty nie trafiaja do niej.

Gość gość
stara lampucera leci na cudzy majątek

Gość gość
"ok,pytam bo mojemu synowi by akurat pasowało tam zamieszkać bo miałby blisko do uczelni, ale prawdziwa wnuczka się sprzeciwia, myślałam że nie ma racji,ale już wszystko wiem" Ręce opadają.

Gość gość
:) jaka stara? mam 48 lat . A czemu ręce opadają? myślałam że skoro dziedziczy mój mąż po swoim ojcu to mojemu synowi coś tam się jednak będzie należało,a tymczasem teścia wnuczka chce tam zamieszkać.

Gość gość
i nazwała nas sępami

Gość gość
Co ty gadasz??? Nawzwala was sepami? Ehhhh. Brak slow. Zal mi tylko siostry twojego partnera, znajac zycie bedziesz sie walczyc o majatek.

Gość gość
to jednak coś się należy że mogę walczyć?

Gość gość
Prowo. Ja sama mam ojczyma i nigdy nie przyszło mi do głowy wyciagać łapska po jakikolwiek majątek jego rodziny. Tak pazerne osoby chyba nie istnieją

Gość gość
A jak. Walcz do upadlego. Zabierz chalupe z podworka i postaw na swoim

Gość gość
hahaha i ta nadzieja autorki z 18.51 :D leżę i kwiczę hhahahahaha Nie nic Ci się nie należy. Znajdź mi pokrewieństwo genetyczne lub prawne między Twoimi dziećmi a zmarłym ojcem Twojego faceta :D

Gość gość
Autorka twoje dzieci nie dziedzicza ale twój partner tak więc może swoją część przepisać twoim dzieciom

Gość gość
Dziedziczą o ile to telenowela i nagle okaże się, że dawno temu miałaś romans z teściem, a jego owocem są twoje dzieci, które notabene są pasierbami twojego świeckiego męża, co suma sumarum oznacza, że sypiasz z półbratem swoich dzieci. Gratulacje.

Gość gość
Szczerze, to prowo nawet, nawet na dobrym poziomie. Temat wyszukany, subtelnie prowadzony...Daję jednak tylko 4/10 bo aż takich głupków nie ma żeby myśleć że dzieci dziedziczą po obcym facecie tylko dla tego, że jego syn sypia z ich matką :D