Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najlepszy sklepowy ser zolty i bialy wg was i w miare bez chemii to jaki?

Polecane posty

Gość gość

Zna cię jakieś dobrej jakości sery żółte i białe?moje dzieci uwielbiają a ja nie wiem jakie są bezpieczne dla dzieci pod względem syfu w skladach

Gość gość
Ja kupuje żółty ser królewski z sierpca

Gość gość
Wszelkie oryginalne francuskie, włoskie, szwajcarskie. Z polskich Bursztyn, Emilgrana, Rubin, Stary Olęder, sery korycińskie i z Wiżajn...

Gość gość
Ser z sierpca ma chemie w skladzie.poczytajcie,chlorek wapnia ma

Gość gość
no to 90 proc sklepowych zoltych ma chlorek wapnia i annato tak? a chlorek wapnia czyli sol to chemia wg ciebie?

Gość gość
Ser z sierpca ma chemie w skladzie.poczytajcie,chlorek wapnia ma x typowa eko kretynka która jak zobaczy w składzie E300 - kwas askorbinowy czyli witamine C naturalny konserwant to wpada w panike i nie kupuje... a o do annato i beta karotenu, dodają to do najtanszych dziadowskich serów żeby go ''podkolorować'' prawdziwy ser nie musi mieć annato, bo jest sam z siebie żółty im tanszy ser = tym gorszy, w marketach typu biedronka wszystkie sery to przemysłowe wyroby seropodobne chcesz dobry prawdziwy ser = musisz płacić :) podobnie mięso, wędliny, sama na świeta kupiłam pasztet z królika, w składzie 60% królika, 20% wieprzowina (wątroba, tłuszcz), mąka pszenna (bułka), przyprawy, b.krótki termin przydatnosci, 10 zł za kostke 200 gram a ludzie kupuja jakies Profi za 1,50 :O

Gość gość
To gdzie do cholery kupnie ser żółty bez annato i bez chlorku wapnia?

Gość gość
Ser z biedronki z swiatowidu mmm pyszota

Gość gość
Ja kupuję goudę holenderską w hipermarketach, tylko mleko i podpuszczka plus faktycznie karoten, mąż sobie kupuje czasem kozie, do tego w sezonie kupujemy bryndzę owczą, z pakowanych- ser szopski, owczy. No i biały twaróg bez dodatków, tutaj już zwykły Biedronkowy, smakuje nam.

Gość gość
Bez tych dodatków jest maasdam i ementaler z Lidla. Zresztą twarogi też kupuję lidlowe, te okrągłe i nie mam zastrzeżeń. No i oczywiście sery z wyższej półki, o których wspomniały inne osoby, ale to się wiąże z ceną, wiadomo.

Gość gość
Najsmaczniejszy ser biały to Jurajski a najlepszy ser żółty to edam rycki.

Gość gość
Polecam wyroby z Maluty są NAJLEPSI , NAJLEPSZY JEST SER NOWODWORSKI.. mają ich produkty w Auchan tesco