Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko pózno chodzi spać

Polecane posty

Gość gość

O której godzinie wasze dzieci chodzą spać? Moja córka skończyła 14 miesięcy. Idzie spać o godzinie 22-23. Ja jestem dosłownie padnięta. Do 6 miesiąca nie miałam z tym problemu kładłam w łóżeczku dawałam misia i dotykała go i do 10 minut dziecko spało bez wrzasków. W ciągu dnia ze spaniem też nie było problemu usypiała w wózku przy włączonym okapie. Z dnia na dzień ta sielanka się skończyła i był istny krzyk i za nic wieczorem nie chciała tak usnąć. Walczyłam z tym jej usypianiem przez tydzień t dałam sobie spokój bo w łóżeczku dostawała szału i zaczęła się wielka szopka wożenie w wózku dookoła słupa w salonie przy włączonym wentylatorze aż po noszenie na rękach. W ciągu dnia spała wtedy dwa razy dziennie. Gdy skończyła rok śpi mi raz dziennie. Gdy jest ładna pogoda to 30 minut .A jak jest taka jak dziś deszczowo to maksymalnie1,5 godziny. Wstaje o 7-8 rano. Spi między 12-13. I idzie spać o 22-23 w nocy. Za nic nie idzie jej uśpić wcześniej. Oczy ma jak pięć złotych i koło godziny 20 ona ma tyle energii że lata na całego po salonie. W ciągu dnia jest raz lub dwa razy na spacerze. W zimie wychodziłam z nią tylko raz dziennie do południa 30 minut a teraz od marca wychodzimy jeszcze raz jak się obudzi i zje. W ciągu dnia nie puszczam telewizora nie ogląda bajek w ogóle. Jedynie mąż puści telewizor tak od 19. Czy to jest normalne że dziecko nie chce wcześniej iść spać. Ja jestem padnięta bo zanim ogarnę cały ten nieład to jest po północy. Dla siebie z mężem nie mamy chwili czasu. Co robię źle. Syn sąsiadki w tym samym wieku śpi dwa razy dziennie po 1,5 godziny i idzie spać o 20.

Gość gość
musisz ja zmeczyc.isc popoludniu na spacer.Wtedy lepiej spi.

Gość gość
Mysle ze narzekasz a nie jedna matka Ci zazdrosci.

Gość gość
O której ją kąpiesz? Na niektóre dzieci kąpiel działa pobudzająco. Kąpiel zrób tak 3 godziny przed snem, żeby miała czas się zmęczyć.

Gość gość
skąd ja to znam. Miałam tak samo z córką jak miała 1,5 roku. chodziła spać 22-22.30. Zabranie drzemki w dzień nie pomogło, bo była strasznie marudna zasypiała około 19 i budziła się w nocy W wieku 2 lata i 2 miesiące sama zrezygnowała ze spania w dzień i zaczęła chodzić spać o 21. Teraz ma prawie 4 lata chodzi do przedszkola i około 20.30 -20.50 już śpi :)

Gość gość
kąpie ją o 19.

Gość gość
Ja z moja mam to samo. Obecnie ma 2 lata i dwa miesiace i jak tylko skonczyla pol roku to tez doslownie z dnia na dzien sielanka sie skonczyla i zasypia o 23 24. Jezeli zmecze ja w dzien i poloze o 21 to i tak po godzinie sie obudzi i wtedy zasypia o 1 lub 2. Juz sie przyzwyczailam do tego i mam nadzieje ze poprostu jak zrezygnuje z drzemki w dzien to zacznie chodzic spac wczesniej

Gość gość
O której ją kąpiesz? Na niektóre dzieci kąpiel działa pobudzająco. Kąpiel zrób tak 3 godziny przed snem, żeby miała czas się zmęczyć. x ale durna rada wieczorem powinno się powoli dziekco wyciszyć, kąpiel, bajeczka i spać.

Gość gość
Moja córka też tak miała w tym wieku. Dzieci koleżanek o 20 juz spały, a moja do 22-23 pelna energii. Powiedziałam dość. Ułożyłam plan dnia od nowa. Jedna drzemka, kąpiel o 19, kolacja, mycie zębów i do łóżka. Śpiewanie, czytanie bajek, nawet "gadanie" sobie. Słowem wyciszanie, ale w łóżeczku. Warunek był taki, że po włożeniu do łóżka nie może już wyjść. Pierwsze kilka dni był protest, krzyk, i płacz. Byłam konsekwentna, nie wyjmowalam z łóżeczka. Po tych kilku dniach był spokój, aczkolwiek zasypiala dopiero po półtorej godz. Po kilku nastepnych czas się skrócił do czterdziestu min, później 30. Efekt był taki, że jeszcze przed 21 dziecko smacznie spało :-)

Gość gość
a spróbuj zrezygnować z dziennej drzemki.... zobaczysz czy to coś da.

Gość gość
Doskonale Cie rozumiem, bo mam taki sam przypadek. Z tym, ze moja jeszcze się budziła w nocy kilka razy (2 do 5) każdej nocy. Rano była szczęśliwa i wypoczęta. Niestety nie mam dobrych wieści. Mała ma teraz 4 lata, śpi tylko w nocy, maksymalnie 9 godzin nadal budząc się 3-8 razy. Nadal szczęśliwa. Ja mniej.... taka już jest i nawet lekarze nie maja pomysłu co z tym zrobić, ja próbowałam już wszystkiego, a na tabletki się nie zgodzę, nawet na melatonine. Jej koleżanki w tym samym wieku śpią 10-12 godzin bez budzenia. Głównym problemem jest to, ze to jest mój problem, bo to ja zle śpię i zarywam noce. Ona jest wypoczęta :-s

Gość gość
Jeszcze coś. Gdy już udało jej się zasnąć np. o 20, to budziła się w nocy np. o 3 lub 4 i to był już koniec spania :-o

Gość gość
gość dziś Ale większośc woli marudzić "nie da się". I sąsiedzi słuchają tupaniny po suficie

Gość gość
Mieszkamy w domu, wiec nikt tupaniny nie słucha, oprócz nas...

Gość gość
13.08 durna jesteś ty i w dodatku chamska i niedouczona. Poczytaj trochę o sensoryce dzieci i ich rozwoju, durna kuro.