Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezrozumiany człowiek

Galen imię dla dziecka

Polecane posty

Bardzo podoba mi się imię Galen i chcę je dać naszemu dziecku (oczywiście jak wszystko będzie szczęśliwie i jak tylko będzie chłopiec). Moja narzeczona (ślub wkrótce) uważa,że jestem staromodny i mówiąc kolokwialnie głupi :( Co złego jest w tym imieniu ? przecież to piękne i słynne imię dla dziecka płci męskiej. Zdrobniale brzmi Galenek, Galenuś. Tymczasem moja narzeczona twierdzi,że to skrzywdzenie dziecka. Ja nie bardzo ją rozumiem, jak mogę skrzywdzić dziecko, które będę kochał i szanował i nie pozwolę, aby stała mu się jakakolwiek krzywda - więc gdzie je krzywdzę ? to,że mu dam takie imię ? - to nie jest krzywdzenie dziecka. Wg mnie nadawanie imion dzieciom nie jest niczym złym i krzywdzącym ;) Przyszli teściowie i moi rodzice gdy to usłyszeli byli lekko zdumieni, ale nic wiele nie mówili, gdyż uznali,że to jest sprawa nas młodych, a nie ich - oni się nie wtrącają. Przecież Galen to piękne imię - i mi się bardzo podoba, więc nie rozumiem skąd taki antagonizm tego, abym dał na imię dziecku :(

Gość gość
Osobiście uważam, że Galin jest ładniejsze.

Dziękuję,ale jednak Galen jest sławnym imieniem. Oto dlaczego : Urodził się ok. 130, zm. 200 n.e Był rzymskim lekarzem greckiego pochodzenia, anatomem, utalentowanym badaczem i pisarzem, jednym z najznakomitszych starożytnych lekarzy, wywarł olbrzymi wpływ na rozwój nauk medycznych w średniowieczu i odrodzeniu. Więc jak już widać z tekstu to imię sławne i wyjątkowe.

Gość gość
Galen to bardzo ładne imie a nie takie pospolite.

Gość gość
przynajmniej nie stas, franek, antos czy inne modne . gratuluje inwencji zatem.

Gość gość
Cos się uczepił, że to sławne imię? To, że żył kiedyś ktoś o takim imieniu ( a o kim prawie nikt nie słyszał) nie czyni go sławnym.

Gość gość
A mnie się podoba, jest ładne i wyjatkowe :*

Gość gość
Jest ładne.