Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECI TO PATOLOGIA !!!

Polecane posty

Gość gość

.......dużo o tym myślałem , wyobrażałem sobie jakby to było ale niestety prawie zawsze zamiast entuzjazmu ogarniał mnie blady strach.....niektórzy mogliby nazwać mnie egoistą ale tylko wyłącznie ci którzy nie rozumieją lub nawet nie starają się zrozumieć innego punktu widzenia. Posiadanie dziecka wiąże się z ogromną odpowiedzialnością. Co więcej ....nie jest to odpowiedzialność chwilowa na miesiąc, rok czy 10 lat...tylko na całe życie !!! Do tego dochodzi cały proces kształcenia od przedszkola po studia....jednym słowem jest to coś co nigdy się nie kończy a ja nie wiem czy chciałbym tak żyć jak to się mówi popularnie "ustatkowany ".... Nie chcę aby coś po mnie zostało czy ktoś. Nie chcę aby była jakakolwiek kontynuacja i aby ktoś po mnie płakał czy cierpiał . Dziecko jest najbardziej jaskrawym przykładem który pokazuje przemijanie życia i starzenie się. A ja nie chcę być dziadkiem , nie chcę być poważny . Chcę zawsze w duszy pozostać nastolatkiem. Nie chcę aby moje dziecko dorastało w tym coraz to podlejszym świecie , żeby dorastało ze smartfonem w dłoni , aby oglądało ogłupiające bajki w których i tak nie ma od dawna żadnego przesłania ! Nie dorosłem do tego i chyba już nie dorosnę....wbrew pozorom wiele ludzi i moich znajomych widząc mnie w kontakcie z dziećmi uważa że byłbym dobrym ojcem...... Generalnie i w dużym skrócie nie chcę żyć JAK WSZYSCY .....i uznawać to za jedyną słuszną życiową drogę. ...

Gość gość
ciekawy punkt widzenia

Gość gość
Moze i patologia ale tez dobra inwestycja, juz jedna sztuka moze przyniesc 500zl dochodu ;)

Gość gość
też prawda; )

Gość gość
Dzieci jeszcze możesz sobie od podatku odpisać i zgarnąć nawet 4000, można za to sobie kupić dobry rower i jeszcze parę fajnych gadżetów.

Gość gość
Chyba jednak zainwestuje w ta galaz gospodarki ;)