Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jurapark krasiejów opolskie

Wg miastowych lepiej mieszkać w obskurnej kamienicy pełnej meneli z brzydkim oto

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem dla kogo lepiej ale napewno wygodniej, ci ludzie pracują w centrach miast i nie wyobrazaja sobie dojeżdżać codziennie 30 km

Gość gośćiiii
Po prostu na wsi sa takie debile jak autor tematu ..

Gość zibo
Ja tam każdy wolny weekend spędzałem na wsi gdy jescze rodzina żyła, ale nie wyobrażam sobie życia na codzień. Do sklepu 3km, do banku,poczty,lekarza 6km, lato piękne ale w zimie masakra, nudno. No o przeważnie pracy w okolicy brak. Zresztą zależy o jakiej wsi mówimy o zabitej dechami gdzieś pod ruska granicą czy cywilizowanej gdzie tylko z nazwy jest wsią. Sam mieszkam w małym miasteczku gdzie oprócz rynku i kilku blokow sa same domy z ogródkami i to mi odpowiada.

Gość gość
na wsi nie ma perspektyw i możliwości, jedna ulica, kościół i wszyscy wszystkich znają, plotka plotke pogania, prostactwo,.. i co? do pracy i do domu, gdzie wyjść na wsi? gdzie spędzić czas? dwa dni w mniejszym mieście wytrzymam, później czym prędzej wracam do dużego

Gość gość
nie mów nam co mamy robić wsioku

Gość gość
co kogo jurapark obchodzi? rzeczywiście plus mieszkania na wsi, posiadanie juraparku koło domu, puknij się widłami w głowę

Gość gość
kołbuc upośledzony poyebie już ci to kiedyś pisałem, ale powtórzę 1. nie każdy chce i marzy o życiu na wsi, ty jesteś wsiokiem więc w mieście byś się nawet nie odnalazł 2. jeżeli jedyna opcja życia w mieście dla ciebie to rozsypująca się kamienica z lokatorami z socjalu, to tym bardziej pokazujesz jak jesteś ograniczony w swoim pojmowaniu świata 3 i wreszcie last but not least: TY NIE MASZ PIĘKNEGO DOMU, mieszkacie w zwykłym, burym i brzydkim domu, nudnym, bez wyrazu, dodatkowo paskudnie urządzonym w środku. Obejście nijakie, zapuszczone i brudne. Ot zwykły dom ludzi bez gustu i poczucia estetyki

Gość gość
Wieś to patologia i bieda z nędzą . Autor nie ma racji pisząc że miasto by sobie nie poradziło bez wsi otóż jest dokładnie odwrotnie. Jakby nie dopłaty do rolnictwa które pochodzą z podatków między innymi od przedsiębiorstw gospodarstwa wiejskie wyglądały by jak posesja Ryszarda Szczeny z Chłopaków do wzięcia

Gość gość
Wszystkie produkty nawet do twojego sklepu na wsi są z miasta. Mleko, masło, mąka, kasza wszystko przywiezione z miasta nie od rolnika!

Gość gość
Właśnie widać teraz poziom wiedzy wsi xD tak, na pewno miasta mają WSZYSTKO ze wsi, w miastach nie ma wcale produkcji żywności, witki opadają

12:43 tak z miasta? A niby skąd miasto bierze żywność co? Tłuku? Co nie uczono cię że mleko bierze się od krowy jajka od kury które są hodowane na wsi nie w mieście i że 90 procent pól uprawnych jest na wsi i zboże ziemniaki buraki rzepak pochodzą z pól uprawnych ze wsi tak samo owoce warzywa pochodzą z sadów ze wsi głupku widać że nie warto z tobą dyskutować bo nawet nie wiesz skąd się żywność bierze tłuku czyli przedszkolak jest od ciebie mądrzejszy bo to wszystko wie a ty nawet nie wiesz skąd się bierze żywność osobo głupsza od mojej 5 letniej kuzynki która chodzi do przedszkola

Gość gość
Ciebie to z domu nie wypuszczają bo nie wiesz że teraz jak ktoś trzyma krowę to nie dlatego aby zarabiać na mleku ale z sentymentu i to są osoby starsze. Produkcją mleka zajmują się fermy nastawione na produkcję mleka, mięsa lub gnoju który masz we łbie :P

Nie mam gnoju we łbie zrozum głupku że gdyby nie wieś to byście z głodu zdechli jak myślisz czy pola uprawne są na wsi czy w mieście? Ze zbóż robi się mąkę chleb bułki pieczywo z mąki ze wsi są ziemniaki buraki kukurydza która rośnie na polach a fermy głupku są nie w mieście tylko na wsi tak jak moja najbliższa ferma która jest na wsi tłuku...

PS jakoś mieszkam na wsi i osoby co mają krowy sprzedają mleko i mają z tego zysk a ty te mleko głupku później kupujesz w kartonie w sklepie PS ja też kupuje mleko w sklepie bo nie mam krów krowy w mojej wsi mają sąsiedzi moich sąsiadów

Gość gość
Wypertalaj wieśniaku na agro-forum a nie to gnoju nanosisz

Gość gość
Z tobą nie ma sensu dyskutować bo nie znasz wartośc****eniądza pokazałeś to chwaląc się panelami w pokoju za 8 tyś zł meblami za kilkadziesiąt tyś zł.Rzucasz sumami nie wiedząc ile co kosztuje Jesteś oderwany od rzeczywistości i śmiem wątpić czy wogóle znasz się na pieniądzach więc nie ma sensu tłumaczyć ci że nikt powtarzam nikt nie utrzyma się na gospodarstwie mając jedną krowę.Nie wpadłeś na to że doglądanie karmienie pasza może drożej wynieść niż zysk ze sprzedaży mleka. Nie mówiąc o opłaceniu KRUSu