Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniax92

Brak echa serduszka płodu 9tydzień

Polecane posty

Gość Aniax92

Witam. Pod koniec marca zrobiłam testy i okazało się, że będę szczęśliwą mamą jednak jak poszłam do ginekologa to nic nie wykazało. Dopiero jak zrobiłam test na krew wyszło, że miałam 1013 jednostek (29.03). Lekarz nas zaprosił na USG po kilku dniach i oto zobaczyliśmy z pęcherzyk z ledwie widoczną fasolką (było to 1kwietnia). Obydwoje się ucieszyliśmy i oczywiście jak to większość par jesteśmy prawie pewni kiedy zaszło do zapłodnienia (12.03), jednak lekarze wyliczają wiek płodu wg ostatniej miesiączki a ową miałam 20.02. Dziś miałam USG i pobierana krew w Szpitalu. Lekarz twierdzi, że powinnam być w ok 9tygodniu ciąży, jednak nie ma echa zarodka a sam zarodek wygląda na 6tygodniowy natomiast pęcherzyk na 8 tygodniowy. Mam zrobić jeszcze jedno USG za 3-4dni i jeśli nie będzie bicia serduszka to lekarz niestety powiedział, że już oficjalnie stwierdzi obumarcie płodu i będę miała łyżeczkowanie. Jestem załamana. Czy istnieje możliwość aby lekarz się pomylił co do wieku płodu. W tak wczesnym stadium 2-3tyg to chyba duża różnica. Moje a Lekarza wyliczenia bardzo się różnią i wiem, że jeszcze się łudzę i chciałabym osoby obiektywnej zasięgnąć opinii czy mogę mieć rację i zaczekać troszkę dłużej. Pozdrawiam

Gość gość
Lekarz ma rację. Liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Powinnas być w 8 a 9 tygodnia. Juz powinien zarodek z serduszkiem być.

Gość gośćxgxggu
Poczekaj jeszcze. Idz do innego lekarza. Co prawda ja sama nie mialam takuch problemow ale znajoma miala. Byla w 10tyg i lekarz chcial zrobic lyzeczkowanie ze wzgledu na brak tetna u dziecka, ta wyblagala go o jeszcze tydz czekania i za 7dni bylo tetno. Adas ma dzis ponad 2latka. Poczekaj jeszcze, moze sie uda. Trzymam kciuki kochana. Wszystkiego dobrego :-)

Gość gość
5 minut w ciąży... wielki problem. Nie ma serca to nie, trudno xd

Gość gość
Gość 16:07 ty sobie jaja robisz??!!

Gość gość
To jest wielki problem, bo ciaza byla planowana. Idz do innego lekarza. Mialam podobna historie, dopiero na lepszych urzadzeiach w klinice patologii ciazy odkryto moja "ciaze pozamaciczna", ktora od dawna jest pelnoletnia. Spokojnie, poszukaj lepiej wyposazonej kliniki.

Gość gość
A okresy miałaś zawsze regularne, co 28 dni? Jest możliwe że owulka Ci się przesunęła, tym bardziej, że wiecie kiedy prawdopodobnie doszło do zapłodnienia. Żeby być w 100% pewna, że ciąża jest żywa zrób 2 razy betę, lub po prostu poczekaj do kolejnego USG.