Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszna cera

Dojrzała skóra z trądzikiem czego używacie?

Polecane posty

Gość straszna cera

Już sobie nie radzę. Ostatnio kupiłam takie polecane mydło cedrowe z Agafi i nawet na plecach i dekolcie mnie zaczęło wysypywać, nie mówiąc już o twarzy. Czego używać? Polećcie coś bo już nie mam siły.

Gość gość
masz na mysli starą babe z syfami?

Gość straszna cera
Jeśli nie masz niczego mądrego do napisania to nie pisz nic.

Gość gość
nie zabronisz mi. to forum ogolne :D

Gość gość
Nie wiem czy na trądzik też pomoże, ale ja na pryszcze używałam La Roche Posay Efflaclar Duo . Jest bardzo dobry, ale nie wiem czy trądziku się pozbędziesz, ale można spróbować.

Gość gość
Czemu odróżniasz trądzik od pryszczy? To jest to samo.

Gość gość
No właśnie nie jest to samo.

Gość gość
To czym się różni?

Gość straszna cera
Niestety Effaclar duo u mnie się nie sprawdzi bo ma silikon w składzie, a silikony mnie totalnie zapychają :( poza tym nie mogę żadnych kwasów używać.

Gość straszna cera
Ok, zapisałam sobie. Dzięki :) różnych olejków używam i one ogólnie są dobre. Ale mam wrażenie że tym razem to mydło cedrowe mi zaszkodziło. Może coś do mycia jesteś w stanie polecić? I do twarzy, i do ciała, i do włosów..?

Gość gość
Żel do twarzy z Mixa ten różowy, do cery wrażliwej, mnie nie zapycha.

Gość gość
polecić mogę ale mnie to już całkiem odbiło na produkty naturalne czego nie żałuję i większość robię sama, mało kto wie że nasze rodzime mydło(seria) biały jeleń jest na tej samej bazie co najlepsze mydła marsylskie, a mają w ofercie również szampony, wystarczy z całej gamy olejków eterycznych (dostępnych pod tym samym linkiem co poprzednio) dobrać sobie kilka odpowiednich do ciała, włosów i mieszać z produktami z białego jelenia, używam takich mieszanek od ponad roku, poprawiła mi się skóra, włosy, paznokcie i nawet samopoczucie bo to jednocześnie aromaterapia i nie kupiłam od tej pory ani jednego pudełka chemicznego kremu, nawet do rąk nie używam, wszystko na olejach

Gość gość
jeszcze mam przepis na doskonały peeling jakby ktoś chciał, a wszystko mamy w kuchni pod ręką

Gość straszna cera
Dodam, że produkty muszą być wegańskie (więc biały jeleń odpada) i nie mogą zawierać sles bo bardzo wysusza skórę (więc mixa z tego co patrzę na skład też odpada)

Gość straszna cera
A jaki to peeling? Do cery z naczynkami się nada?

Gość gość
naczynka w ogóle nie lubią peelingu, do naczynek jest olej z orzecha laskowego i skórę należy traktować duużo łagodniej, możesz dodać do buteleczki kilka kropel olejku różanego lub cyprysowego, a peeling jest z oliwy z oliwek, cukru, soli, mielonej kawy i soku z cytryny, kazdy z tych produktów ma swoje zbawienne działanie na skórę, papkę robi się bezpośrednio przed użyciem i nie przechowuje, jak spłuczesz z siebie to mazidło to poczujesz jak twoja skóra oddycha i już nic nie trzeba w nią wklepywać

Gość mikamiki
Witam.Ja chodzę na peeling twarzy chemiczny. Nawet jeśli mamy dużo piegów, przebarwienia, drobne zmarszczy czy różnego rodzaju zmiany potrądzikowe, to wskazania do przeprowadzenia zabiegu peelingu chemicznego. Zabieg, który musi zostać przeprowadzony przez dermatologa, jest przeprowadzany w sterylnych warunkach i polega na nałożeniu odpowiedniego kwasu , który złuszczy naskórek. Ja na takie zabiegi chodziłam do salonu Twoje Zacisze http://www.twojezacisze.pl/o-nas/2-uncategorised/33-peelingi-chemiczne.html

Gość gość
Jako, że od dawna zmagam się z problemem skóry trądzikowej, wybrałam się na konsultację do dermatologa w kliniki Dr Legrand. Pani doktor zaleciła mi kurację kwasami Salipeel LIC. Zastanawiałam się czy kuracja będzie skuteczna. Pani kosmetolog, przed zabiegiem wyjaśniła mi dokładnie jego działanie i to co będzie się działo z moją skórą. Zabieg, sam w sobie był bardzo szybki. Kosmetolog, zadbała o mnie. 3 dni po zabiegu moja skóra się złuszczać, zgodnie z informacją tak miało się dziać. Jestem już 3 tygodnie po pierwszym zabiegu i widzę znaczną poprawę. Za tydzień mam kolejny zabieg. Polecam wszystkim klinikę za bardzo wykwalifikowany personel, wspaniałe wnętrze oraz kawę na wynos.

Gość gość
Kwas salicylowy nie nadaje się do cery naczynkowej.

Gość gość
1) Musisz isc do dermatologa, bo nawet najlepsza pielegnacja ci nie pomoze jesli problem tkwi wewnatrz 2) Im mniej kosmetykow tym lepiej. Zadnych peelingow, kwasow, wysuszajacych kosmetykow (typu Effaclair). Jedynie mozesz uzywac czegos miejscowo (np. to co przepisze ci dermatolog). 3) Polecam krem Avene ten nawilzajacy o lekkiej konsystencji z filtrem 20, lub La Roche Posay nawilzajacy (nie effaclair). Na podrazniona i wysuszona skore polecam wode mineralna w sprayu, ale zadnych tonikow itp. 4) Twarz mozesz myc woda z delikatnym zelem, albo uzywac plynu micelarnego (np, na wieczor), w zaleznosci co u ciebie sie bardziej sprawdza 5) Na blizny po tradziku polecam dermatix, masc jest bardzo droga, ale niesamowicie skuteczna, mi bardzo pomogla 6) Zadbac o odzywianie: jak najmniej slodyczy, produktow przetworzonych, tlustego miesa, sosow itp. Pic duzo plynow i herbatek ziolowych, ewentualnie suplementowac cynkiem i witamina B. PS. Te wszytkie rady bazuja na moim doswiadczeniu i wieloletnich problemach skornych (bralam roacutan). Byl taki czas, ze testowalam wiele kosmetykow. Dlatego najwazniejsze to dobry krem nawilzajacy. Zauwazylam nawet, ze wysuszona skora ma wieksza tendencje do tradziku. U mnie tez sprawdzily sie na noc rozne olejki (od czasu do czasu, w zaleznosci od potrzeby): arganowy, migdalowy i z olejkiem jojoba. Swego czasu uzywalam tez czasami na noc maslo karite (nawet majac tradzik).

Gość gość
Kup książkę skin couch

Gość gość
maria spamaria WYPAD z tą reklamą!!! każdy twój wpis to SPAM!! :o

Gość gość
Mam dojrzałą cerę, niewielki trądzik i zawsze dbam o staranny demakijaż, od czasu do czasu myję buzię oczyszczającym żelem do twarzy. Na co dzień używam mleczka i multiwitaminowej esencji od Bielendy, która nawilża ma działanie nawilżające jeszcze przed użyciem kremu.

Bardzo dobrze dziala peeling z bielendy, magic peel. Kwas glikolowy w skladzie redukuje wydzielane sebum i zaweza pory, a co za tym idzie cofaja sie zmiany tradzikowe. Krem rowniez powinien byc odpowienio dobrany aby nie zapychal.