Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec i dziadek despota!

Polecane posty

Gość gość

Byłabyś nikim gdyby nie ja! - takie słowa usłyszałam kilka dni od swojego ojca. Miałaś 18 lat, zaszłaś w ciąże i trzeba było ci pomagać, żebyś teraz mogła pracować w urzędzie. On i mama bardzo mi pomagali przy wychowaniu mojego syna ale to co się teraz dzieje to przechodzie wszelkie granicę, moja matka odeszła od ojca bo nie mogła znieść jego zdrad z prostytutkami oraz kontrolowaniu jej wydatków. Ojciec teraz daje jej miesięczne alimenty w wysokości 5 tys. zł i opłaca wszystkie rachunki mieszkaniowe, ja z już 16-letnim synem mieszkam z matką i w ogóle nie radze sobie z wychowaniem dorosłego prawie chłopaka. Wraca do domu często nad ranem. Był moment, że mieszkał z dziadkiem ale uciekł stamtąd bo wiem jaki jest mój ojciec. Nie pozwalał mu nigdzie wychodzić, kazał mu siedzieć w domu, odrabiać lekcje a jak przyłapał go na papierosie to miał taką awanturę. On zawsze był taki, do tej pory, mimo, że ma 60 lat jest dożarty. Wczoraj był u nas w domu a syn został na noc u dziewczyny, myślałam, że ten wpadnie w szał. Darł się na mnie, na moją mamę, że obie jesteśmy nieodpowiedzialne, że ja zawsze taka byłam, a teraz pozwalam, by mój własny syn zmarnował sobie życie i żądał adresu. Oczywiście nie podałam mu. Potem jak się uspokoił powiedział, że chce, by wnuk z nim zamieszkał i zażądał od nas, żebyśmy go wyrzuciły z domu bo inaczej nie będzie płacił rachunków. Wyrzuciłam go z domu, powiedziałam, mu, żeby dał nam święty spokój. Wyszedł a dzisiaj była u nas w domu opieka społeczna. Co robić w tej sytuacji?

Gość gość
dziadek ma rację, 16 letni syn pali papierosy, nie wraca na nic, co za pieprzona patologia

Gość gość
Mój ojciec to hipokryta, sam chodził na prostytutki a co do mojego syna to on chciałby przejąć nad nim władzę. Gdy wnuczek skończył 12 lat to on zaczął nie lubić wszystkich jego znajomych.

Gość gość
Patrzysz tylko na ojca, a nie widzisz własnej niewydolności wychowawczej. 16latek nocuje u dziewczyny? i ty się dziwisz, że ojciec robi aferę, skoro na własnej skórze doświadczył co znaczy nieodpowiedzialność smarkatego dziecka? ty też zaraz babcią zostaniesz.

Gość gość
bo widocznie ojca ma po to aby ich utrzymywał i stary się wścieka, ma rację, ile pokoleń można utrzymywać, i tak stary wytrzymały, ni dałabym grosza, chciałaś mieć rodzinę no to zapieprzaj na nią

Gość gość
Widocznie nie chce on zostać pradziadkiem. Poza tym coś mi mówi, że stary to chyba taki zazdrośnik. Pisałaś rze nie lubi znajomych wnuka? o czymś to może świadczyć.

Gość gość
Najadłam się wczoraj wstydu za ojca. smutas.gif Dowiedziałam się, że był u rodziców dziewczyny mojego syna. Oni akceptują to wszystko, sami kupują tej dziewczynie środki antykoncepcyjne a mój ojciec powiedział tym ludziom, żeby sobie znalazła innego chłopaka a nie uganiała się za chłopcem, którego pewnie chciałaby wrobić w dziecko. Potem dowiedziałam się, że mój ojciec był w szkole i dowiedział się o tym, że załatwiałam synowie lewe zwolnienia lekarskie. Na koniec przyszedł do nas, wpadł do mojego młodego i kazał mu pakować rzeczy i wprowadzić się do niego. Długo rozmawiali ale w końcu się zgodził, moja mama nawet się ucieszyła. Może to lepiej dla mnie, za jakiś czas syn i tak stamtąd pójdzie.

Gość gość
Ja jestem po stronie twojego ojca niestety.

Gość gość
Ja wręcz myślę że to prowokacja. Na dodatek kiedyś był podobny lub taki sam temat.

Gość gość
Prowokacja, piszesz głupoty i niektórzy w to wierzą. Alimenty też zawyżyłaś 5 tysięcy.