Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siniaki od stanika ? Pomocy !!

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanko do was :) czy któraś z was miala moze na plecach takie jakby siniaki od stanika ? Ja dzis zauważyłam, ze mam odciśnięte krawędzie stanika, na plecach. Od zapięcia aż po boki... Z początku przestraszyłam sie OOO boże jaki Bruuud ! ale przeciez dziennie sie myje, a mąż doklanie myje mi plecy... Zrobilam peeling z kawy w razie czego, nawet szorowałam spirytusem... no i doszlam do wniosku ze to chyba Siniaki !!.. Powiedzcie mi tylko czy to zejdzie ? bo na jakiejs glupiej stronce odczytałam ze dlugo to schodzi, takie siniaki, chyba bym musiala chodzic bez stanika caly czas :) a mam w maju komunie siostrzenca, i mam bluzke z odkrytym trójkątem na plecach ? co robić ?

Gość gość
To, że stanik zostawia ślady to normalne, tak samo przecież zostawia ściągacz od skarpetek, pasek, poduszka rano etc. Tyle, że te ślady po kilkunastu minutach powinny znikać. Ale to, co ty opisujesz to raczej nie siniaki, tylko jakieś zrogowacenie skóry albo reakcja alergiczna...

Gość gość
Te ślady są fioletowe... tak wygląda reakcja alergiczna ? w kazdym badz razie nosilam ostatnio dość niewygodny stanik w obwodzie pod piersiami, i mysle ze to moze dla tego ? :(

Gość gość
Możliwe. Trzeba kupować staniki dobrych firm, z porządnymi obwodami (dużo słabych marek robi biustonosze z obwodem jak ze sznurka, niepracującym na ciele- taki faktycznie może krzywdzić). No i dobrze dobrane oczywiście.