Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głupia sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj zadzwoniła teściowa, będzie w naszym mieście, ma kilkugodzinną przerwę między wizytami u lekarzy, czy mogłaby się u nas zatrzymać. Może, klucz u sąsiadów, my w pracy, dzieci w szkole i przedszkolu. Teściowa skorzystała z naszej ofert, a ponieważ badania zakończyły się późno, a dodatkowe w dniu następnym zaproponowaliśmy nocleg u nas Było miło po południu dopóki nie wpadł do nas jej drugi syn, jej córka wszyscy z rodzinami. Ustawiali matkę i nas, jesteśmy głupki bo matkę wysłaliśmy do zwykłego lekarza, powinniśmy znależć dla niej specjalistę. I wszystko na nie - my nie dbamy, my nie finansujemy, my mamy matkę w nosie. W pewnym momencie miałam dość tej rodzinki teściowej, pokazałam drzwi i po chamsku kazałam im wyjść. Ociągali się, awantura wielka Ja czuję się fatalnie mąż podobnie, teściowa przeprasza za ten incydent. I nikt z rodziny męża nie zapytał, kto płaci za ogrzewanie gazowe matki, kto płaci za prywatne wizyty lekarskie, kto płaci za pomoc przy sprzątaniu jej mieszkania. Mam ochotę zorganizować taki rodzinny spęd i wyjaśnić sobie, kto komu pomaga, w jakim stopniu i za ile. Rodzina mężą uważa, że skoro mama jest u nas, to mogą nas odwiedzać kiedy chcą i muszą być godnie przez nas przyjeci. Teściową bardzo lubię, jestem skłonna zawsze jej pomóc. ale ta rodzinka przeraża mnie.

Gość gość
Z rodziną najlepiej na zdjęciach. Dlatego ja unikam swojej i męża jak mogę. Wystarczy spotkanie w święta.

Gość gość
Żaden spęd nic nie da - wywołasz tylko wielką kłótnie. Oni będą przekonani o swoim, Wy się będziecie źle czuć. Jak teściowa jest spoko i sobie wspólnie ustalacie wszystko to najważniejsze. A tamci jak drugi raz zrobią coś takiego to nie zapraszaj tylko mów wprost "Z Wami się nie umawiałam, jesteśmy zajęci, zadzwońcie kiedyś, paa"

Gość gość
Mam nadzieję, że w odpowiedzi na te dobre rady odpowiedzieliście z miejsca "ależ Kaziu - czekamy aż sam się wykażesz" Tylko jedna uwaga - nie dziwię się, że nie pytają o ogrzewanie, wizyty itd - a czemu mieliby o to pytać? to wy powinniście im to uświadomić i to już dawno. Powiedzieć bratu - ogrzewanie u matki kosztuje tysiąc zł, wizyty lekarskie tyle i tyle, to może i ty zaczniesz się poczuwać - opłać panią do pomocy?

Gość gość
Tylko jedna uwaga - nie dziwię się, że nie pytają o ogrzewanie, wizyty itd - a czemu mieliby o to pytać? to wy powinniście im to uświadomić i to już dawnvvvvvvvvvvvvvvvvvv Ja też się specjalnie nie pytam, czy mają pieniądze choćby na tramwaj. Od razu bez dyskusji wchodzę gdziekolwiek i płacę za wsystkich, a o ich comiesięcznych zobowiązaniach pamiętam!

Gość gość
Skprp tyle płacicie to wyślij im faktury do opłacenia..