Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie macie takiego wrażenia, że praca kradnie Wam życie?

Polecane posty

Gość gość

Ja pracuję 8h, ale 3-4 przeznaczam na dojazdy. To 12. Powiedzmy 8 na sen. 2 na jedzenie, godzinę na jakieś dodatowe czynności. Zostają mi 3h dziennie dla siebie, a przecież nie mam dzieci. To MAŁO. Nie chcę tak żyć...

Gość gość
Wyjdzie za mąż i zostań kura domowa.....polecam.:)

Gość gość
Musiałabym wyjść za milionera, który zafundowałby mi pomoc domową, aby rozwiązało to problem w ten sposób: to nierealne.

Gość gość
to podaj jaka to praca i gdzie ja tam chcę pójść , bo mi się czas dłuży i nie wiem co z wolnym czasem zrobić

Gość gość
zdefiniuj "życie"

Gość gość
Dom ogarniesz w 4 godziny, resztę masz dla siebie.

Gość gość
znajdź robotę bliżej, dwie godziny w jedna stronę.... Masakra Chyba, że w tym czasie czytasz, uczysz się języków, albo prowadzisz jakiś handel on- line

Gość gość
Musisz znać się na grafice komputerowej, sprzedaży, umieć pisać teksty dla pracy i robić dobrej jakości zdjęcia, wtedy możesz przejąć moją pracę. Ale nie o tym temat. gość dziś Myślę, że w tym przypadku nietrudno się tego domyśleć: brak czasu na hobby. Dziś mam wolne, ale jestem chora i niestety nie mam sił na niektóre działania. gość dziś Tyle, że ja nie znoszę gotować, sprzątać i zajmować się dziećmi, a na razie tego nie planuję.

Gość gość
Po to pieniądze powinny pracować na człowieka a nie człowiek na pieniądze. Jedynym wyjściem dla ciebie to dużo pracować , wszystko inwestować, tak żeby chociaż od 40 można było mniej lub wcale nie pracować.

Gość gość
autorko, nie zadałam pytania o definicję "życia", bo trudno mi się domyślić o co Ci chodzi; Twoja definicja "życia" w odpowiedzi na pytanie jest ważniejsza, niż moje domysły; czasu nie można mieć, można go zagospodarować, podobnie jak życie to nie tylko hobby, praca, czy dom, zarabianie pieniędzy, spotkania towarzyskie, czy opieka nad dziećmi - Ty definiujesz czego chcesz, a jak? Twoja sprawa

Gość gość
Nie. Mieszkam 5 min. samochodem od biura w którym pracuję, sama praca 8 godzin ale w jakich godzinach dnia je odpracowuje to juz mam dowolnosc. Pracuje najczesciej od 7 do 15. Czyli od 15 do 23 (bo chadzam o tej spac) mam czas dla siebie. I moge powiedziec w zupelnosci mi to wystarcza, tym bardziej ze lubie swoją prac i przynosi mi nie najgorsze pieniadze. Szczerze mowiąc dopiero gdy zaczęłam pracować to odzyłam. Gdy studiowałam to moje zycie polegało na ciągłym siedzeniu na uczelni albo nauce w domu a teraz od 15 mam czas tylko dla siebie i męza.

Gość gość
Wszystkie prace bliżej były kiepskie. Nie mam jak czytać, jadę komunikacją miejską z przesiadkami, na stojąco, nie mam warunków - samochodem niewiele szybciej (korki + muszę jechać przez przejazd kolejowy), a o wiele drożej. Jedyne, co mogę zrobić, to słuchać ebooków, ale trudno się skupić. Oczywiście docelowo chcę zmienić pracę, ale... dla mnie 8 h dziennie to zbyt wiele. Uważam, że praca nie powinna zajmować więcej, niż 5h dziennie... albo 3 dni po max 10-12h. Czyli ok. 25h tygodniowo.

Gość gość
gość dziś True... gość dziś Życie o jakie mi chodzi, to życie szczęśliwe, wypełnione przyjemnościami, czytaniem, hobby, czasem na rozwój, spędzonym z bliskimi. Większość czasu wypełniam pracą - nie chcę.

Gość gość
to wiesz już czego Ci brakuje, pomyśl co z tym zrobić, metodą prób i błędów spróbuj zmienić, lub wykorzystaj pierwszą nadarzającą się okazję, żeby dokonać "rewolucji"; zdecydowanie łatwiej jest cokolwiek zmienić, kiedy się jeszcze nie utknęło za mocno w trybach; inna rzecz, że niektórzy z nas mają silną potrzebę zapuszczania korzeni, a inni dynamiki i ruchu; tak poza tym, żyjesz :), tylko jakość życia Ci nie odpowiada - wbrew pozorom precyzja w określaniu tego o czym myślimy ma ogromne znaczenie... dla naszego mózgu :), łatwiej go przeprogramować wtedy na nowe tory ;)

Gość gość
09:10- rozwiazanie jest takie zebys zamieszkala blizej pracy

Gość gość
Albo szukaj innej pracy blizej Ciebie. Z tego co piszesz, to bardzo duzo czasu tracisz na same dojazdy

Gość gość
no właśnie tyle czasu na dojazdy? az nie pojęte:(

Gość gość
ja czasami pracuje po 16 godzin i musi być.