Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak apetytu u 4 latki pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z córką, czasem sie zastanawiam skąd ona ma siłę i energię :O Praktycznie nic nie je... Na sniadanie czasem zje kanapkę czasem nie zje nic, o obiedzie nie wspomnę dziubnie troche i wiecej nie chce... kolacja tez tragedia, staram sie gotowac to co lubi i kiedys bez problemu zjadała, teraz jest tragedia. Próbowałam wszystkiego, wspólne zakupy (pozwalam jej wybrać międzie jednym produktem a drugim) wspólne gotowanie, buźki na kanapce, obiad ważywa układam w różne kształty, zwierzątka ale nic nie działa... nie mam już siły... czy ktoś poradzi jak ją zmotywować do jedzenia? Próbowałam tez syropy na apetyt ale żadnej różnicy nie ma

Gość gość
A chudnie? Bo jeśli nie, to znaczy, że zjada tyle, ile potrzebuje. Albo odrabia sobie napojami. Podajesz jej do picia coś innego niż wodę? Bo na soczkach i mleku da się długo ciągnąć. Albo może ktoś z rodziny ją podkarmia słodyczami?

Gość gość
Jest szczupła ale nie wychodzona. słodyczy nie je ( nie lubi) do picia tylko woda lub herbata. soki typu kubuś rzadko bo tez nie za bardzo lubi... wydaje mi się że ****ardzo mało. Jak w ciągu dnia zje jedną kanapkę i kawałeczek mięsa to juz cud...

Gość gość
U mojego synka na apetyt najlepiej działa długa zabawa na powietrzu. Jak się zdarzy, że parę dni posiedzi w domu, to od razu przestaje jeść. Może spróbuj ją zachęcić do dłuższych i bardziej męczących spacerów?

Gość czarownicaagata34
Zapisz ją na jakies zajęcia sportowe. Będzie zmęczona, zuzyje swoja energie i zrobi jej sie apetyt ;) Ja swojej małej (pięciolatce) kupiłam Indianę, taki rower. Najpierw trzeba bylo sie troche namęczyc zeby sie nauczyla, ale teraz juz ladnie smiga. I do tego je grzecznie nareszcie ;)