Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty od 6tys

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ojciec mojego dziecka zarabia od 6tys,do 20tys Oczywiście 6tys na papierku I 50%zysku firmy. Na jakie alimenty mogę liczyć??. Dodam, że mam dowody jak dla byłego partnera placić za sponsoring miesięcznie 2,5tys to żaden problem.

Gość gość
partner /sponsoring ...to się wyklucza...

Gość gość
Pamietaj ze twoj wklad pieniezny ma byc taki sam jak ojca.ile kosztuje cie utrzymanie dzieciaka miesiecznie?1500zl?wiec alimenty to 750zl.

Gość gość
I tutaj to nie jest prawda,ze taki sam jak ojca.

Gość gość
Ale jak dzieciak dostanie za duze alimenty to moze mu brzuszek pęknąć z przejedzenia!750zl to i tak duzo.

Gość gość
750zl to nie jest duzo w dzisiejszych czasach. Buty dla dziecka kupuje za 300zl, ciuchy dla dziecka kupuje firmowe, zabawki dla dziecka to 300zl I to bez szału.

Gość gość
Ale ojciec nie ma obowiązku kupowac buty za 300zl,ma prawo do zakupu butow za 30zl.zabawki moze po rodzinie pozbierac uzywane,darmowe.ciuchy tez mogą byc uzywane.

Gość gość
Dziecko to nie tylko jedzenie,

Gość gość
Ojciec nie ma obowiązku dzieci wychowywac w luksusie.ma zapewnic godne zycie.ciuchy uzywane po 1zl-5zl mozna kupic.

Gość gość
Ale mamusia chce żyć w luksusie -dlatego pyta ile może wyciągnąć od swojego exsponsora ,który płacił jej 2500tyś .a ona liczy ,że na dziecko dostanie ze 6 tyś...

Gość gość
Pomijając fakt że to prowo to takie sytuacje sprawiają że tyłu mężczyzn uważa wysokość alimentów za niesprawiedliwe.

Gość gość
2,5plac***anience za d*****nie miesiecznie,ja niemam ani grosza. Pytam ile moge dostac alimentow jezeli ojciec dziecka zarabia od 6do 20tys

Gość gość
Kobieto alimenty to groszowe sprawy,dostaniesz350zl na jedno dziecko 700Góra po ciężkich bojach w sądzie

matka powinna wyłożyć tyle samo pieniędzy co ojciec dziecka, wiec zastanow sie czy wyłożysz te kilka tysiecy ;)

Gość gość
Ja dostaje 800 zł na dwoje a mąż zarabia 4000zl

Gość gość
Ja płacę alimenty i daje 800 na 3! Bo zarabiam 2300

Gość gość
Matka nie musi wkladac takich pieniedzy jak ojciec, matka wychowuje i wklada swoj czas. Nie sluchaj tych przemadrzalych tutaj. Zbieraj faktury ile wydajesz na dziecko. Dziecko powinno zyc na takim samym poziomie jak zylo przed rozstaniem rodzicow.

Gość gość
Ps. Ja otrzymuje 2 500 zl, ale to byla ugoda z ojcem syna. Oczywiscie pracuje.

Gość gość
Ojciec tez moze rachunki zbierac.ojciec moze ci przywiesc calego busa uzywanej odziezy na 20lat-ja tak zrobilem.

Gość gość
Ja zarabiam ok 30tys/mc place alimenty na 1dziecko nieslubne 800zl/mc.

Gość gość
Twój wkład nie musi być taki sam jak ojca, bo ty dodatkowo wykonujesz na rzecz dziecka większość obowiązków - codzienne gotowanie obiadów, wożenie, odrabianie lekcji, ubrania etc. Dziecko ma żyć na takim samym poziomie jak ojciec. Jeśli ojciec jeździ na zagraniczne wycieczki to dziecko rownież. Mój ojciec udokumentowanych dochodów ma 4000 , z tego 1200 alimenty na mnie i 1100 na mojego młodszego brata. Jeśli udokumentowałam zdradę to zadaj alimentów na siebie, potem nie będzie to skuteczne. Pozdrawiam z czytelni wydziału prawa uwr

Gość gość
15:04 nieslubne dziecko to nie to samo co rozpad malzenstwa z winy zdrady meza/ojca.

Gość gość
Jeśli miałbym płacić z 2300 alimentów przy 4000 dochodu to wolałbym iść do więzienia.

Gość gość
Zamiast codziennego gotowania przez zone,ojciec moze zapewnic dziecku karnet w barze mlecznym lub w szkole na obiady.taki obiad to 10zl!wiec miesiecznie to 300zl.a mama niech za swoje zrobi kanapki rano i wieczorem.chleb to 3,50 na tydzien.

Gość gość
Mam pytanko to was harpie jedne. Szczególnie do tej pani z wydziału prawa. Czy jeśli mam 3 dzieci z trzema kobietami, każda była moja żona i każda wnosi o alimenty to czy sąd może dać jednej więcej a drugiej mniej. Czyli rozróżnić które dziecko jest ważniejsze, bardziej wartościowe itp. A jeśli tak to czy to może być duża różnica.

Gość gość
Alimenty są na dzieci a dzieci są równe zarówno ślubne jak i nie ślubne.

Gość gość
W wiezieniu nie trzeba placic alimentow!nie trzeba pracowac.nie trzeba placic rachunkow.darmowe jedzenie :-) tylko lezenie,czytanie ksiązek,tv,silownia :-)

Gość gość
Nie ma obowiązku wychowywac dzieci w luksusie!dlaczego jedne z biednych rodzin maja zyc skromnie a te z alimentow bogatych w luksusie!?

Gość gość
Coś mi się nie chce wierzyć na te 2300 z 4000. Alimenty są zawsze uzależnione od zdolności zarobkowych eksmalzonka. Zdolność zarobkową obniża np zawarcie nowego małżeństwa. Poza tym co do zasady na była płaci się tylko 5 lat, później tylko w wyjątkowych sytuacjach.

Gość gość
Dodam, że mam dowody jak dla byłego partnera placić za sponsoring miesięcznie 2,5tys to żaden problem x i weź się tu żeń człowieku:D Tylko wam złotówki w oczach.