Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawdopodobieństwo ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie, 21 marca miałam okres, 26 marca wspolzylam pelny stosunek - w tym czasie już nie miałam miesiączki z obserwacji był dzień niepłodny, następnie 10 dni po współżyciu miałam owulację, akurat dzoen przed miałam wizytę u ginekologa powiedział, że w prawym jajniki jest piękny pęcherzyk. Test zrobiłam 7 dni po owulacji wyszedł negatywny, następny okres powinnam dostać 19 kwietnia a nie dostałam... Jakies prawdopodobieństwo jest ciąży ? Dodam że w tym czasie byłam przeziębiona(katar,kaszel) cykle mam regularnie 28-29 dni

Gość gość
Jeśli współzylas 10 dni przed owulacja, nie ma szans na zapłodnienie. Plemniki nie są w stanie tyle przeżyć. Prawdopodobieństwo ciąży zerowe

Gość gość
zerowe szanse!

Gość gość
Mając goscia w ci/pie zawsze możesz zaciążyć.Natura ma swoje prawa.

Gość gość
gość 2017.04.22 Jeśli współzylas 10 dni przed owulacja, nie ma szans na zapłodnienie. Plemniki nie są w stanie tyle przeżyć. Prawdopodobieństwo ciąży zerowe. w Pełni się zgadzam. Starasz się o dziecko czy wręcz przeciwnie?

Gość gość
staramy się, niestety bezskutecznie póki co :(

Gość gość
A dlaczego nie współżyjecie częściej? tak to na pewno w ciążę nie zajdziesz. najlepiej kochać się co 48 h i celować w okolice owulacji i w samą owulację. teraz są zerowe szanse na ciążę.

Gość Cleo1976
Plemniki są w stanie przeżyć 3-5 (maksymalnie 7) dni przed owulacją, dlatego przy współżyciu na 10 dni przed szans na ciążę praktycznie nie ma.Staraj się wybierać na przytulanki te najbardziej płodne dni.

Gość gośćlaura
Ja od kilku lat nie stosuje zadnej antykoncepcji i nie zaszlam w ciaze,ciekawe czy juz nigdy nie zajde :'(

Gość gość
dziewczyny ja mam taką sytuację, okres dostałam 8 maja, cykle mam regularne 30-29 dni. okres trwał 4 dni i dwa dni po skończeniu okresu współżyłam z chłopakiem jednak nie skończył we mnie. Przez tydzień bolały mnie jajniki i podbrzusze i mam takie jakby zaparcia. I właśnie nie wiem czy to skutek zbliżającej się owulacji bo teraz po 10 dniach już nie czuje bólu jajników. Czy ten ból może być spowodowany ciążą

Gość Cleo1976
O Jezu.Co Wy wszystkie z tym "dwa dni po okresie"? Ktoś Wam wmówił, że wtedy ma się dni niepłodne? Słyszałam też wersję: trzy dni po okresie...tydzień po okresie.Otóż to NIEWAŻNE który to był dzień po okresie!Ważne, który to był dzień cyklu (licząc od początku miesiączki).Kiedyś zaszłam w ciążę ze współżycia w 8 dc, i to było właśnie "dwa dni po miesiączce." :) Ogólnie, jeśli masz cykle 29-30 dni, to teoretycznie Twoje dni płodne zaczynają się 8dc, a kończą 20dc.Lepiej jednak tego nie wyliczać, tylko obserwować.Np.bardzo prostym mikroskopem na ślinę.Bardzo ładnie pokazuje on Twoje RZECZYWISTE dni płodne i niepłodne.

Gość gość
Nam pomogła naprotechnologia, używałam komputera cyklu - cyclotestu. Poznałam doskonale swój cykl i za miesiąc zostaniemy rodzicami :)