Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 18 lat i problem z hemoroidem?

Polecane posty

Gość gość

Co mogłabym zastosować aby się to zmniejszyło? Ostatnio po okropnym wyproznianiu się trochę powiększył i lekko swędzi. A tak od kilku miesiecy go mam i zero jakichkolwiek odczuć poza tym ze wystaje i jest problemem estetycznym. Śmiertelnie boje się iść do proktologa poza tym terminy na NFZ są okropne. Dlatego pytam się Was drogie panie , czy są jakieś sposoby na zmniejszenie hemoroida? Jest on przez nieudany pomysł zaspokojenia się analnego

Gość gość
Jak długo masz problemy z hemoroidami? Jeśli dłużej niż miesiąc idź do lekarza. Nie ma się czego wstydzić, to jak wizyta u ginekologa. Jeśli to świeża sprawa to spróbuj domowych sposobów. Więcej się ruszaj i jedz potrawy z dużą ilością błonnika. Używaj też odpowiedniego kremu. Ja miałam Nano one i pomógł mi, łagodził też swędzenie. Czy ktoś w rodzinie ma problemy z hemoroidami? Czasem skłonności się dziedziczy. Tak jest w moim przypadku, dlatego bardzo często mam nawroty, jeśli nie pilnuję diety.

Gość gość
Pol roku. Nie wiwm czy ktoś ma. Ja się boje iść do ginekologa a co dopiero ... I czy musze wydepilować o***t?

Gość gość
Ja mam hemoroida ale boje się coś z tym zrobić i pytam się Was o maści

Gość gość
Za dużo analu

Gość gość
Moja siostra po urodzeniu dziecka miała ciągle problemy z hemoroidami. Nic jej nie pomagało. Żadne maści i parówki z ziół. Dopiero jak przestała używać papieru toaletowego to jej się poprawiło. Zamiast wycierać się, myła bolące miejsce. Zamontowała sobie nawet taką myjącą deskę https://uspa.pl/pl/jak-dziala-deska-z-bidetem/ Jak się jej zapytałam po co jej to, powiedziała, że zostaję skoczkiem narciarskim. Dopiero później mi wytłumaczyła, czemu sobie założyła taki sprzęt. Może też powinnaś odstawić papier toaletowy.

Gość gość
A jaki krem?