Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tatus nie placi alimentow i nic mu nie zrobia.

Polecane posty

Gość gość

Od ponad 3 lat nie placi mi na dziecko.W tym roku bylam 2 eazy na policji w sprawie zloeznia zeznan w sprawie dluznika.A nie dawno pismo z prokuratury o umozenu postepowania.Nie moga go niby znalesc.Nasze prawo pozwala na ten proceder.Bo i tak mu nic nie zrobia.

Gość gość
Do komornika musisz iść a potem do funduszu alimentacyjnego.

Gość gość
ale nic nie robia by go znalesc.Z Fa pobieram.

Gość gość
Musisz sama go znaleźć i podać wszystkie informacje komornikowi i prokuraturze...niestety tak to działa. Ja sama ustaliłam gdzie były pracuje i podałam info ,dopiero gdy komornik zajął mu 60%pensji na poczet długu ockną się i od 3 miesięcy płaci (wcześniej też pobierałam z FA przez 6lat) ZMIENIŁAM komornika to też dużo dało,bo jeden komornik (ten ode mnie) ściąga bieżące, a inny z mopsu zaległe wobecFA i jest czysta sytuacja . Większość tatusiów zaczyna płacić gdy zakładasz sprawę o alimenty od matki dłużnika-ojca lub innej rodziny jest to sytuacja trudniejsza ale zazwyczaj Dłużnik przypomina sobie o obowiązku alimentacyjnym bo Wstyd mu przed najbliższą rodziną.

Gość gość
: poop :

Gość gość
Oto propozycja dla Ciebie: uzupełnij edukajcę, zwłaszcza w obszarze języka ojczystego, znajdź dobrą robotę i nie będziesz musiała liczyć na łaskę swojego byłego roochacza

Gość gość
znajdź dobrą robotę i nie będziesz musiała liczyć na łaskę swojego byłego roochacza Xxx To nie łaska lecz obowiązek zajmować się i łożyć na wychowanie swojego biologicznego dziecka. Jest wyrok-jest tytuł wykonawczy. Podaj o alimenty jego matkę zobaczysz jak szybko zacznie płacić.

Gość gość
a dlaczego oni sami go nie szukaja?

Gość gość
To ściganie alimentów w Polsce to jest jaka porażka . Dlaczego w innych krajach dobrze sobie z tym radza za to u nas nie potrafią ?