Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość gość gość

Bezdomna rodzina.Prosze o rade.Pomocy

Polecane posty

Gość gość gość gość

Witam.Jak na wstępie.Sytuacja beznadziejna...Niskie dochody nie wystarczaja na wynajem...o kredycie mozna pomarzyc nawet z dotacja rodzina na swoim.Ojciec alkoholik w ramach znecania sie wyrzucil z domu.Skladam o mieszkanie socjalne od kilku lat i nic...Zyc sie odechciewa a mam dla kogo...Zadreczam sie faktem ze jestesmi bezdomi i nie wiemy co dalej....Juz mam nerwice:-/ Prosze o pozytywne porady nie o hejtu-wystarczy ze sama juz sie hejtuje

Gość gość
??? zaraz, zaraz twój mąż i ojciec waszych dzieci, alkoholik który sie nad wami znęca, został w domu a ty bezdomna? p.s Wiem ze już dwa razy był tu ten temat w przedziale kilku miesiecy.

Gość gość
A moze wynajem pokoju? Jesteś sama, z dzieckiem? Jakaś dodatkowa praca?

Gość gość
Ale czemu ty tego nie zglosiłas na policje, obdukcja, wezwania do pijanego, niebieska karta. Teraz się zaostrzyły przepisy chroniące bite dzieci i z rodzin patologicznych.

Gość gość
powinien miec niebieską kartę ten facet, trzeba to zgłaszać do policji, ze się znęca nad rodziną i że uciekasz przed nim ze strachu i nie masz kąta:)! Poza tym jest tez taka niebieska linia telefoniczna dla osob poszkodowanych jak Ty, trzeba tam zadzwonić koniecznie,oni pokierują co i jak dalej, to się nazywa Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar przemocy w rodzinie http://www.niebieskalinia.pl/kontakt , zresztą poszukaj nr fona w internecie bo podają rózne:)Zobacz tutaj http://niebij.pl/wordpress/?page_id=132

Gość gość gość gość
Moj ojciec wyrzucil nas czyli corke z mezem i wnukami.Jestem na forum po raz pierwszy.Policja nie raz byla wzywana-siedzial w wiezieniu za znecanie sie nad rodzina nad zona (moja mama) pozniej nad corkami -siostry uciekly.Moj dom rodzinny.Jestesmy z duzego miasta -powiadamialam wszelkie sluzby i prosilam o pomoc od policji poprzez prokirature,kuratora ojca Mopr-pomogli i go ukarali trafil za kraty wrocil i wyrzucil z domu.A teraz co dalej???Moze telewizje porosze o pomoc?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź.Zadzwonię na ta infolinię.

Gość gość
gość gość gość dziś - a no teraz to brzmi już inaczej i zrozumiale. Zadzwoń na telefon zaufania, albo niebieską linie tak jak ktoś już to tu napisał. Tam wyjaśnią co możesz i gdzie zadziałać. Jeśli masz niski dochód, to przyjmą cię w domu samotnej matki z dzieciakami. Oczywiście swoją sprawe możesz nagłaśniać, telewizja, prasa, nawet napisz do rzecznika praw dziecka i różnych fundacji.

Gość gość
Dom jednorodzinny w którym sie wychowalam-moja mama uciekla od meza alkoholika,ja zostalam i mialam pol domu dla siebie a teraz ta polowa domu stoi pusta a my ,,tułamy sie po ludziach" -tatus postaral sie o wymeldowanie w szybkim trybie nawet zameldowania nie mamy teraz:-( A na dzien dzisiejszy zneca sie nad wlasna matka moja babcia-kobieta w podeszlym wieku potrzebujaca opieki-dowiedzialam sie od dzielnicowego,zastrasza ja,pije,wszczyna awantury.Kat i oprawca calej rodziny.Co robic?