Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta niespelniona

chce wiedziec..

Polecane posty

Gość Kobieta niespelniona
To nie jest żadne prowo tylko życie i już więcej.

"Wiem, ze inni maja gorzej, ale czy powinnam czekac az bedzie bardzo zle, czy lepiej to skonczyc teraz czy moze probowac walczyc?" Przez te 10 lat, oboje powinniście nieustannie /walczyć/ budować związek, pracować nad nim. "Czy to zle, ze chce magii, motyli w brzuchu i ekscytacji? a nie tylko filmu na kanapie i kieliszka wina- to moja cala rozrywka..." To jest tylko infantylne. Jak rozumiem jesteś dojrzałą kobietą. Powinnaś już wiedzieć, że nie ma żadnej możliwości, by tzw. motyle czy magia były w związku cały czas. Pewnego rodzaju sinusoida to normalność. Organizm nie jest w stanie nieustannie funkcjonować na najwyższych obrotach. Natomiast cykliczne powroty "motyli" czy "ekscytacji" są jak najbardziej naturalne. Ale tego Ci nikt nie da odgórnie. Na to jedynie Ty - wraz z partnerem - możecie pracować. "ale czy powinnam zadowolic sie tym co mam i zyc na pol gwizdka czy brac zycie za rogi i probowac zyc na 100 %????" Mnie interesuje tylko zajefajne życie. A Ty nic nie musisz... "otoz staram sie, romantyczne kolacje, ladna bielizna, seks kiedy tylko mu sie zachce, obiad zawsze na stole, koszule uprasowane, wszystko zalatwiam za niego a dodam, ze pracuje tak jak i on" - pytanie brzmi, czy on naprawdę potrzebuje tego, by koszule były uprasowane i byś wszystko załatwiała za niego. Może mu też czegoś brakuje, a Ty źle zdiagnozowałaś jego potrzeby. Może to Ty marzysz o tym, aby Twój partner robił Ci romantyczne kolacje, a on na przykład chce z Tobą skoczyć na bungee. Rozmawialiście o tym kiedykolwiek? Jeśli nie da się z nim pogadać, to zmień go, ale nie wiem, czy w ogóle próbowałaś. Czy założyłaś, że on myśli tak, jak Ty? "wystarczylo by sniadanie do lozka, czy przygotowana kapiel..cos co pokazaloby mi, ze jemu tez zalezy.." Może on Ci to pokazuje w inny sposób niż to widzisz. Nie wiem. Pogadaj z nim.

Kobieta niespelniona dziś "dla niego nic nie jest problemem bo ma wszystko pod nosem i nie widzi ile ja sie musze nastarac zeby tak bylo" Czy na początku związku prosił Ciebie, byś mu podstawiała wszystko pod nos, czy to Twoja inicjatywa? Bo szczerze mówiąc, jakby mi ktoś zaczął podstawiać wszystko pod nos czy załatwiać coś za mnie, uznałbym, że wynika to z jego charakteru, uwielbia to, kocha, jest to jego życiowa pasja i w celu uszczęśliwienia tej osoby powinienem pozwolić mu działać... :P

Gość Kobieta niespelniona
Pozwalam mu działać, niczego innego nie pragnę. Wymyślił randkę w kinie i kolację po i jednocześnie powiedział żebym ja kupiłam bilety i zarezerwowałam stolik Inny przykład. Wypad na weekend, znowu pomysł jego ja musiałam zorganizować, Kotku idź do banku bo ty to lepiej załatwisz, kotku zadzwoń do dostawcy internetu bo się tnie, kotku trzeba zapłacić ubezpieczenie za auto... Czasem czuję się jakbym miała dwójkę dzieci... Czy było tak zawsze ? Nie wiem być może i może dopiero to widzę, a może to zmieniło się ostatnio...nie wiem ciężko powiedzieć ale czuję że coś nie gra. Chcę się poczuć jak jego kobieta a nie ktoś kto ogarnia wszystko wokół.

Gość gość
Dobra to olej go, zacznij się zabawiać na lewo i prawo bo przecież chcesz rozrywki. A skoro jak to napisałaś "że z pierwszym lepszym facetem było by ci lepiej" to droga wolna, łap jakiegoś z ulicy i używaj sobie. Z pewnością takie "przygody" dostarczą ci wielu atrakcji, motyli w brzuchu, i innych doznań. Mo i spełnisz się jako wolna kobieta. Albo to jest prowokacja, albo jesteś taka pusta i niedojrzała życiowo. Bez odbioru.

Gość Gisc
Up