Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyrost wagi po odstawieniu tabletek. Ciąża jest raczej niemożliwa.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem mamą prawie 11 miesięcznego chłopca. Przed ciążą ważyłam 47 kg,w dniu porodu 53 kg a po porodzie automatycznie waga spadła mi do 41 kg i za cholere przytyć nie mogłam. Pierwszy okres dostałam 2 miesiące po porodzie. Okresy byly w miare regularne. Miesiąc temu odstawiłam tabletki bo zaczęłam się źle czuć i tak zalecił lekarz by sprawdzić czy źle czuje się akurat po tabletkach. Moje samopoczucie się poprawiło ale zaczęłam przybierać na wadze,jem tak jak wcześniej. Dzisiaj na wadze wyskoczyło 45 kg. Urósł mi brzuch..na początku nie zwracałam na to uwagi ale już 3 osoba powiedziała mi,że wyglądam jakbyłabym w ciąży. W pierwszej ciąży miałam brzuch bardzo szybko widoczny. Okres mi się spóźnia 3 dni. Pobolewa mnie podbrzusze od czasu do czasu. Żadnych innych objawów nie mam oprócz przyrostu wagi i powiększonego brzucha a przynajmniej niczego innego nie zauważyłam. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. W sumie mamy w niedalekich planach drugie dziecko. Czy któraś z Was miała podobną sytuacje?

Gość gość
raczej niemożliwa czy niemożliwa? jeśli raczej to zrób test na poczatek!

Gość gość
Mam zamiar zrobić test.. A czy ktoś inny się wypowie?

Gość Gosicek
Miałam podobnie. U mnie organizm trochę zgłupiał przez odstawienie tabletek. Miałam okres regularny (do 2 dni różnicy) a gdy odstawiłam tabletki to i do 8 dni się spóźniał. Waga? W pierwszych 2 tygodniach nabrałam i to dobre 5 kg. Czułam się jakbym pod skórą miała tony wody. Napuchnięta i nabrnięta. Na buzi zaczęłam się robić pucuś gorzej niż w ostatnich tygodniach ciąży. Ostatecznie przytyłam prawie 8 kg. I to tak "niezdrowo" jakbym napuchła a nie przytyła. Tak było u mnie. Dla spokoju twojego ducha radziłabym zrobienie testu.