Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pollywood

Rozszerzenie oferty i dróg sprzedaży

Polecane posty

Gość Pollywood

Hej, jak mieliście swój sklep a później chcieliście do tego otworzyć sprzedaż produktów przez ebay to czy to musi być poprzedzone jakimiś specjalnymi wnioskami czy że działalność ta sama to tylko zorganizować tą sprzedaz i można lecieć z tematem?

Gość gość
Wiesz, jakby przy każdym rozszerzeniu działalności trzeba byłoby nową zakładać to kurczę, druków by w urzędzie nie starczyło ;) Handel jest handel, do Ciebie należy tylko organizacja

Gość NieMaPrzebacz
@Pollywood, ale o co Ci dokładnie chodzi? Po prostu czy możesz? Jeśli tylko o to, to tak - możesz.

Gość gość
Musisz napisac wniosek do wielkiego kalkulona i uiscoc oplate za zgode na pobieranie oplat. to nie jest zaden handel. ebsy to w zasadzie gielda i jest po to zeby na niej spekulowac. poza tym to czyjas prywatna strona zatem bedziesz w tej czy innej formie ponosil coraz wyzsze koszty

Gość gombrowicz
Spekulować? Jak sobie zawyży ceny to po prostu nikt od niego/niej nie kupi przecież. To samo co na allegro. Najtańsza oferta choćby o grosz zawsze ma najwięcej zamówień o ile oceny sprzedającego są ok. Dlatego ja się w te formy nie pcham bo wiem, że trzeba mieć do tego rękę. Sklep to inna bajka i tego się trzymam. Ale jak ktoś ma predyspozycje - czemu nie.

Gość Pollywood
Może mało precyzyjnie napisane faktycznie. Chodzi o to, że moja znajoma operuje na fajnym oprogramowaniu jeśli chodzi o aukcje, ona wprawdzie na allegro ale u mnie byłby to ebay. Sęk w tym, że ona nie ma sklepu internetowego więc nie rozszerzała działalności tylko ma po prostu aukcje, ja natomiast mam sklep i trzeba było by zacząć też wystawiać aukcje. I nie wiem czy mogę to robić bez dodatkowych pozwoleń czy nie - pośrednio jest tu już odpowiedź że nic takieog nie potrzebuję, więc ok. Ale jeszcze interesuje mnie kwestia oprogramowania - czy to co działa na allegro będzie działać też na ebay?

Gość PliszkaWWA
to oczywiście zależy już od samego oprogramowania. każde ma przecież opis - sprawdź indywidualnie w każdym które masz na oku lub skontaktuj się z firmą która je oferuje

Gość padżąk
szukanie od podstaw mając za kryterium wyłącznie obsługę zamówień z ebay to jakiś rok czasu minimum :D

Gość trubakowska
wiesz co ja ci polecę esprzedaż - oni mają różne usługi w ofercie, więc pod ebay tez na pewno da się to zrobić. nawet jak nie albo po prostu nie znajdziesz to zawsze można do nich napisać, profeska pełna to coś zaproponują albo wskażą

Gość gość
a to nie ma problemu z tym, już ci móię...to się nazywa u nich sellasist także śmiało sprawdzaj bo z ebayem pracuje na 100%

Gość Pollywood
ooo dzięki wielkie :)